Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

10. Sınıfta Nasıl Çalışılmalı – 10. Sınıflar İçin İpuçları

10. sınıfta nasıl çalışman gerektiğini bilmiyorsan, çalışmaların yetersiz ya da yanlış geliyorsa bu yazımızda sorularına cevap bulabilirsin!

3 dakikalık okuma
Elif tarafından yazıldı, 31.03.2021
10. Sınıfta Nasıl Çalışılmalı – 10. Sınıflar İçin İpuçları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

10. sınıfta nasıl çalışılmalı, 10.sınıfta nasıl başarılı olunur , TYT çalışılır mı senin için anlattık. Sınav senesine hazırlıklı başlamak için önceki senelerde de bilinçli bir çalışma yürütmek önemli bir adım. 10. sınıfta nasıl çalışman gerektiğini bilmiyorsan, şu anki çalışman sana yetersiz ya da yanlış geliyorsa bu yazımızda aklına takılan sorulara cevap bulabilirsin!

10. Sınıfta Nasıl Çalışılmalı ?

10. Sınıfa Kadar Olan Çalışmalarını Gözden Geçir

Öncelikle şu an çalışmalarının ne durumda olduğunu düşünerek başlayalım. Düzenli bir çalışma programın var mı? Az ya da fazla çalıştığını düşünüyor musun? Çalışma programını 10. sınıfta ders çalışmadan ne beklediğini düşünerek şekillendirmen her zaman faydalı olacaktır. Böylelikle neyi ne kadar yaptığını amacının farkında olarak sürdürebilirsin.

10. Sınıfta TYT Çalışmak – 10. Sınıfta TYT Çalışılır mı?

10. sınıfta TYT çalışılır mı düşünülen sorulardan biri. 10. sınıf zaten TYT’nin yarısı demek. Bu yüzden 10. sınıf derslerine çalıştığında TYT de çalışıyorsun. Buna ek olarak 9. sınıf tekrarlarını programına ekleyebilirsen çok iyi ilerleyeceğinden eminiz. Sınava hazırlanan öğrenciler için en çok vurgulanan noktalardan biri özellikle TYT çalışmalarında önceki yıllardan ne kadar az eksikle başlanırsa o kadar kolay bir süreç geçirileceğidir. Sen de şu an öğrendiğin konuları iyice pekiştirerek kendine sonraki yıllar için kolaylık sağlayabilirsin.

Bunun en kolay yolu gördüğün dersleri hem aynı gün tekrar ederek hem de aynı hafta üzerine soru çözümü yapmaya çalışarak pekiştirmek olabilir. Bunun yanında önceki haftalardan kaçırdığın konu varsa onu da geç olmadan öğrenmeye başlayabilirsin. Bu çalışma düzeyinin seni çok yoracak, sosyal aktivitelerini aksatacak yoğunlukta olmasına gerek yok. Dersleri öğrendiğin günler 15-20 dakikalık bir tekrarın yanında hafta sonları soru çözümüne ayırdığın birkaç saat yeterli olacaktır. Unutma ki sınav senesinin yoğun temposundan önceki yıllarda kendini yoran bir çalışma düzeni yaratmak da o zamanki motivasyonunu ve performansını olumsuz etkileyebilir.

10. Sınıf Öğrencisi Günde Kaç Saat Ders Çalışmalı?

Günde yaklaşık 2 saatlik bir çalışma hem yazılıların hem TYT için seni oldukça ileriye taşıyacaktır. Ancak elbette ödevlerin, şartların, çalışmaların da bu saati belirlerken göz önünde bulundurulmalı. Ancak şunu söylemeliyiz ki zihnimiz en iyi aralıklı ve düzenli çalıştığımızda kalıcı öğreniyor. Bu yüzden sınavdan bir gün önce çalıştıklarımızı unutuyoruz. Ama az da olsa tekrarlı çalışmak 10. sınıf bilgilerini TYT’de göstermeni sağlayabilir.

9. Sınıf Konularından Eksiklerini Kapat

Güncel olarak gördüğün konulara çalışmaya ek olarak bir şeyler yapmak istersen 9. sınıf konularını gözden geçirip oradaki eksiklerini kapatmak için de bu dönem iyi bir seçenek. Bildiğin gibi 9. sınıfta öğretilen konular sonraki yılların konularının temelini oluşturacak nitelikte. Sağlam bir temel yaratmak için iyi öğrenmediğini düşündüğün konuları hafta hafta ayırıp her hafta sonu 1-2 konuyu öğrenecek şekilde bir çalışma düzeni oluşturabilirsin.

Paragraf soruları için okuma alışkanlığı geliştir

Son olarak sıkça vurguladığımız paragraf sorularının önemi de 10. sınıftaki çalışmalarına ekleyebileceğin pratikler yaratıyor. Burada bizim öncelikli tavsiyemiz kendine bir hedef belirleyip ilgini çeken alanlarda bolca kitap okuman. 12. sınıfta bolca karşılaşacağın paragraf testleri yerine kitap okuyarak hem boş vakitlerini değerlendirebilir hem de okuma alışkanlığını erkenden geliştirmek için bir adım atabilirsin. ?

10. sınıfta nasıl çalışılmalı senin için anlattık! Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerinden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL