Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Sınavda Dikkat Eksikliği – Soru Çözerken Dikkat Eksikliği Nasıl Aşılır?

Ders çalışırken ve deneme sınavı çözerken çok çabuk dikkatimiz dağılabiliyor. Peki bu durumun altında yatan sebepler ne? Dikkat dağınıklığı nasıl önlenebilir? Senin için bu konudaki tavsiyelerimizi yazıyoruz!

2 dakikalık okuma
Sonnur tarafından yazıldı, 26.09.2021
Sınavda Dikkat Eksikliği – Soru Çözerken Dikkat Eksikliği Nasıl Aşılır?

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Dikkat dağınıklığı ders çalışırken ve deneme sınavı çözerken çok sık karşılaştığımız bir durum oluyor. Çeşitli sebeplerden ötürü dikkatimiz dağılıyor, odaklanma sorunu yaşayabiliyoruz. Tekrardan toparlanıp ders çalışmakta, soru çözmekte zorlanıyoruz. Peki bu durumun altında yatan sebepler ne? Dikkat dağınıklığı nasıl önlenebilir? Bu konudaki ipuçlarını ve tavsiyelerimizi bu yazıda senin için derledik!


Dikkat eksikliği, ders çalışma alışkanlıklarının değişmesiyle önlenebilir.

Öncelikle dikkat dağınıklığı, günlük hayatında çok sık karşına çıkıyorsa bunun fizyolojik herhangi bir sebebi olma ihtimalini de göz önünde bulundurman gerekebilir. Eğer böyle bir şikayetin varsa içinin rahat etmesi için muhakkak bir hekimle görüşmeni tavsiye ediyoruz. Bunun dışında çalışma alışkanlıklarını değiştirmen de bu problemin çözümüne katkıda bulunabilir:

  • Çalışma alışkanlıklarını gözden geçirerek başlayabilirsin. Masa başında daha verimli zaman geçirmeni sağlayacak Pomodoro gibi teknikler işe yarayabilir.
  • Peki soru çözerken dikkat eksikliği nasıl giderilir? Test çözerken dahi mutlaka zaman sınırı koymanı tavsiye ediyoruz. Eğer bir soru çözdükten sonra telefona bakmak, testi yarıda bırakıp gitmek gibi alışkanlıkların ve odaklanma sorunu varsa dikkatini toplamayı zorlaştırır.
  • Eksikliklerinin bilgi noksanlığından mı, az çalışmaktan mı yoksa gerçekten dikkat dağınıklığından mı olduğunu iyi düşünmelisin. Eksiklerinin üstüne doğru bir şekilde gitmek, daha verimli çalışmanı sağlayacaktır.

Sınavda odaklanma teknikleri

Deneme sınavı esnasında da dikkat dağınıklığı için dikkat etmen gereken bazı hususlar var. Deneme sınavları, gerçek sınav için en güzel provalar. Ne kadar gerçeğe uygun yapılırlarsa, o kadar çok verim alınabilir.

  • Müzikle test çözme, deneme çözme gibi alışkanlıklar çok faydalı değil. Bazen müzikle daha iyi konsantre olabiliyoruz evet ama gerçek sınavda müzik yok bildiğin gibi. ?
  • Deneme sınavlarını mutlaka zaman tutarak ve gerçeğe uygun ortamda yapmaya çalışmalısın. Deneme sınavında mola verip tuvalete gitmek, bir formülü hatırlamayınca göz ucuyla notlara bakmak dikkatini dağıtır, gerçeğe uygun olmaz.
  • Sorulara “Bu çok uzun, çok zor” gibi ön yargıyla yaklaşmamalısın. Soruları mutlaka sonuna kadar okumalısın. Bazı adaylar sorunun tamamını okumadan geçtiğinde, sınavdan sonra da ‘’Kolay soruymuş, keşke hepsini okusaydım’’ diyebiliyor. Bu tarz ön yargılı fikirler dikkatini dağıtabilir.
  • Deneme sınavlarında soruları kitapçık üzerinde çözmelisin. Akıldan işlem yapmak, dikkat dağıtıcı olabilir.

Son olarak gerçek sınavda ister istemez öğrencilerin dikkatlerinin ve konsantrasyon seviyelerinin doruk noktada olduğunu hiçbir zaman unutmamalısın. Sınav sonrasında öğrenciler daha çok bilgi eksikliğinden soruyu çözemediklerini söylerler. Dikkat dağınıklığı nedeni ile soruyu çözemeyenlerin oranı çok daha azdır. O nedenle kendine güven, sınavda odaklanarak en güzel sonuçları elde edeceksin!  Çözemediğin, aklına takılan her soru için Kunduz’un yanında olduğunu söylemek isteriz. Sadece soru çözümü de yetmez! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan soru çözümleri, binlerce sorunun ve çözümünün yer aldığı soru bankası hizmetlerinden faydalanabilirsin.


Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL