Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Doğru Çalışma Süresi- Ders Çalışma Etüt Süresi Ne Kadar Olmalı?

Çalışma süresi ya da etüt vakitlerimiz aslında çalışma dediğimiz kısmın kendisi. Farklı durumlara göre doğru çalışma süresi oluşturabilme ipuçları burada!

3 dakikalık okuma
Hüma Erbörü tarafından yazıldı, 27.07.2021
Doğru Çalışma Süresi- Ders Çalışma Etüt Süresi Ne Kadar Olmalı?

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Çalışma süresi ya da ders çalışma etüt süresi aslında çalışma dediğimiz kısmın kendisi. Bunu iyi düzenleyebilmek günü iyi geçirmemize, sonunda ise iyi bir sınav yılı geçirebilmemiz için yardımcı oluyor. İnsanız ve değişimlerimiz, iniş – çıkışlarımız, odaklanma becerimizin değiştiği zamanlar olacak. Bu iniş çıkışlara rağmen aynı düzeni sürdürmeye çalışmak ve ardından gelen başarısızlık motivasyonunuzu düşürür. Bize bu yolda en çok lazım olan şey ise motivasyon. Bu yüzden hiçbir düzeni her zaman uygulaman gerekmiyor. Kendine ve zamana göre düzenleyebilirsin. Şimdi farklı durumlara göre doğru çalışma süresi oluşturabileceğinden bahsedelim.

???

Doğru Çalışma Süresi – Ders Çalışma Etüt Saatleri

1.Pomodoro

Pomodoro hepimizin bildiği bir yöntem ama peki bu yöntem kimler için uygun? Eğer odaklanmak konusunda sorun yaşıyorsan hem sıkı çalışmaya yeni başladığın bu dönem için oldukça uygun bir yöntem hem de dönem dönem dikkatin dağıldığında çalışmak istemediğinde de masaya sadece 25 dakika için oturduğunu bilmek masaya gitmeyi kolaylaştıran bir etken olacaktır. Eğer 1 saat masada oturduğunda son  20-30 dakikada kendini aslında verim almasan da zorla masada tutuyorsan bu yöntem senin için faydalı olabilir. Yani çalışıyor gözükmek değil gerçekten çalışmak hedefimiz. Verimsiz geçen saatleri istemiyoruz. Gün içindeki tüm çalışmaların elbette tam odakla sürmesinin bekleyemeyiz ama araştırmalar gösteriyor ki pratikle beraber bir günde 4 saatimizi tam odakla, tam performansla geçirebiliriz. Bu tam odaklanmış 4 saat ise tam odakla yapılmamış 8-10 saatlik bir çalışmadan çok daha verimli oluyor. Bu yüzden masada tek seferde geçirdiğin süredense toplamda aldığın verim çok daha kıymetli.


2. 40 – 60 Dakika Ders 10 Dakika Ara:

Odaklanma becerinin geliştiğini düşünüyor daha uzun çalışmalarda da verim alıyorsan çalışmalarını 40-60 dakika arası ders 10 dakika mola düzenine getirebilirsin. Bu kısa molalarda zihnini bulanıklaştıracak, aklının farklı yerlere kaymasına sebep olabilecek video izlemek, söz içeren şarkılar dinlemek , oyun oynamak gibi aktivetelerden uzak durmanı tavsiye ederim kesinlikle. Çünkü bu kısa molaları zihnine biraz nefes aldırmak ve odağını yeniden toplasına izin vermek için yapıyoruz. Böyle olduğunda zihnin bunu toplayamayacak aksine odaklanması çok daha zorlaşacak. Uzun molalarda ise istediğini yapabilirsin. Örneğin aralarında 10 dakikaklık molalar olan  üç tane 40 dakikalık etütten sonra 1 saatlik uzun bir ara verebilirsin.


3. Blok etütler:

Bir seferde 1,5 – 2 saat ve daha fazla süren etütleri blok etüt olarak sınıflandırıyorum. Burada kendini tanıman çok önemli. Odağını 2 saat canlı tutabiliyor musun gerçekten? Tutabiliyorsan harika ki bunu yapabilirsin pratik yaptığında. Yoksa bu 2 saatin 30 dakikasında masada oturuyorsun ama zihnin başka bir yerde mi? Bunun değerlendirmesini en iyi yapabilecek olan sensin kendine karşı dürüst olduğunda. Bizler makine değiliz. Programımıza 2 saat denklemler soru çözümü yazabiliriz ama o gün enerjimiz, moralimizi düşük olabilir. 2 saat masada kalmaya çalışmanın böyle bir zamanda faydadan çok zararı olur. Bunun yerine bu iki saati bölerek aralara molalar koyarak çalıştığında negatif gidebilecek bir günü artıya çevirmiş olursun.

☀️☀️☀️

Sınava hazırlık uzun bir maraton. Kunduz ekibi olarak bu yolculukta yanında olmayı çok isteriz! Alanında uzman Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin. Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL