Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Evde Nasıl Ders Çalışılır – Evde Ders Çalışma Programı

Kütüphanelerin yokluğunda evde çalışmak nasıl daha verimli hale getirilebilir? Evde çalışacak öğrenciler için tavsiyelerimizi bu yazıda anlatıyoruz!

3 dakikalık okuma
Sonnur tarafından yazıldı, 1.01.2022
Evde Nasıl Ders Çalışılır – Evde Ders Çalışma Programı

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

İster uzaktan eğitim alıyor ol, ister mezun ya da evdeki vaktinde iyi çalışabilmek isteyen bir öğrenci ol evde nasıl ders çalışılır sorusu herkes için önemli. Bu yazımızda evde çalışırken verimini yükseltecek evde ders çalışma programı tavsiyelerimizi bulabilirsin!

Evde Nasıl Ders Çalışılır?

Evde Çalışırken Güne Başlangıç Çok Önemli! ☀️

Günü verimli kullanmamızın önündeki en büyük engel normal dönemdeki gibi net bir güne başlama saatimizin olmayışı olabiliyor. Bu yüzden daha zor da olsa bu disiplini kendi kendine uygulaman gereken bir dönemdeyiz. Eğer senin için de güne geç başlamak o günkü işlerinin sarkmasına yol açan bir unsursa kendine bir kalkış saati belirlemek iyi bir seçenek. Buna haftanın her günü uyguladığından emin olmak için masana tik atabileceğin bir haftalık çizelge asmayı deneyebilirsin. Bunun yanında güne başlarken o günün planını kısaca kendine hatırlatmak da güne verimli başlamak için faydalı olabilir.

Çalışma ortamını düzenleyerek başlayabilirsin!

Kütüphane ortamını, evimize tercih ediyor olmamızın sebebi sade ve sessiz olması. O nedenle sen de işe ilk olarak çalışma ortamını düzenleyerek başlayabilirsin. Masanda veya görüş açında dikkatini dağıtacak hiçbir şey bulunmamalı. Ne kadar sade bir alanın olursa o kadar verimli çalışırsın. Tam tersi olarak da seni motive edecek şeyleri görebileceğin yerlere koyabilirsin, örneğin hedeflediğin okulun fotoğrafını duvarına yapıştırabilirsin. Bu şekilde ders çalışırken bunaldığında onu görerek motivasyonunu sağlayabilirsin.

Günü Parçalara Bölme ?

Gün içinde yapacağımız işleri belli bir vakit vermeyip yapmayı düşündüğümüzde hepsini akşama bırakıp yetiştiremeyebiliyoruz. Diğer yandan çok net bir saat vermek de bir aksilik yüzünden bunu yapamamamız da çok doğalken başarısızlık hissi yaratabiliyor. Bunun için esnek olmayan bir saat koymak yerine günü 3 ya da 4 parçaya bölüp işlerini bu dönemlere dağıtabilirsin. 2 parçaya bölmek de uzun aralıklara sebep olabilecekken 3-4 parça sana daha rahat yönetebileceğin zaman dilimleri sunacaktır. Her parçaya dağıttığın işlerden bazı önemli olanları o zaman diliminde bitirme hedefi koymak sana bir önem sırası oluşturmanda yardımcı olur. Ayrıca arada aksaklıklar olsa da hiçbir zaman dilimini verimsiz geçirmemiş olursun.

Dinlendirici Molalar Her Zaman Önemli

Ders çalışırken mola vermenin öneminden her zaman bahsediyoruz. Peki ya tüm günü planlarken? İşlerimizi güne yaydığımızda ayrı bir mola gerektirmeyecek bir yoğunluk sağladığımızı düşünebiliriz. Yine de günün blokları arasına koyduğumuz bazı dinlendirici aktiviteler günün kalanına motive devam etmemizde faydalı oluyor. Örneğin, ders çalışıyorken arada 10-15 dakikalık molalar veriyorsan gün ortasında da hoşuna gidecek bir aktiviteye yarım saat ayırarak günün kalanı için kendini hazırlayabilirsin. Bu bir arkadaşını arayıp konuşmak da olabilir, sevdiğin diziden bir bölüm izlemek de. ? Aslında süresini sabit tuttuğumuz sürece bu molalar gün içinde zamanı yönetmemize yardımcı bile olabilir. İzlediğin bölümün sonu geldiğinde günün bir sonraki bloğuna geçme zamanı geldiğini kendine hatırlatmış olacaksın. Bu molaları verimli geçirdiğin gün için kendine verdiğin bir ödül olarak görüp istersen öğle saatlerine istersen akşama yerleştirebilirsin.

Günü Güzel Bitirmek, Evde Çalışırken Ertesi Gün için Bir Yatırım!

Günün sonlarına yaklaşılan akşam saatlerinde durup o gün neler yaptığını, nelerin ertesi güne kaldığını düşünmek günün verimini değerlendirmek açısından iyi bir yol olabilir. Böylelikle gün bitmeden neler yapabileceğine karar verip ertesi günü de planlamaya başlayabilirsin. Yatmadan önce ertesi gün günün hangi bloğunda neler yapacağına karar vermek yarına iyi bir hazırlık. Hatta bunları küçük bir not kağıdına dökersen planlarının çok daha net olduğunu göreceksin. Bunların yanında günü bitirirken yorgun olmamak ertesi güne güzel başlamak için önemli bir adım. Yatmadan 1-2 saat önce telefon, bilgisayar gibi eşyalardan uzaklaşman gece uykuda dinlenmeni kolaylaştıracaktır. Ayrıca yine yatmadan yoga gibi esnemeni ve gevşemeni sağlayacak egzersizler yaparak uykuya hazırlanabilirsin.  ??

Aynı zamanda ders çalışırken sık sık uykun geliyorsa önce klasik şeylerden bahsedelim: kahve, çay vb kullanımların yoğunsa bunları kesinlikle azaltmalısın. Bunun dışında, aile hekimine veya başka bir doktora danışarak, doktorun bilgisi dahilinde vitamin alabilirsin. Düşük demir, B12 gibi değerler de uyku kalitemizi etkiler. Ancak bunları kesinlikle bir doktor tavsiyesiyle almalısın.

Evde nasıl ders çalışılır senin için anlattık. Kunduz’un evde ya da nerede çalışırsan çalış yanında olduğunu unutma! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin.
Uygulamada senin için hazırlanmış, tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL