Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

YKS için Geç mi Kaldım – Geç Kalmışlık Hissi

Sınava hazırlık sürecinde "Geç kaldım.", "Artık olmaz.", "Yetiştiremem." dediğin zamanlar olmuş olabilir. Bu geç kalmışlık hissi hakkında konuşmak istedik.

2 dakikalık okuma
Ecem tarafından yazıldı, 5.12.2021
YKS için Geç mi Kaldım – Geç Kalmışlık Hissi

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Hem psikolojik hem maddi bir mücadele olan sınav yılında sıkça sosyal medyada, Youtube’ta “Hala çalışmaya başlamadın mı?” , “Ocakta TYT’yi bitiriyoruz!” gibi başlıklar görüyoruz. Kendi sınav yılımdaki tecrübelerim bu başlıkların iyi gelmek ya da itici bir güce sahip olmaktan daha çok  geç kalmışlık hissi yarattığı yönünde. Bu yazımızda tabii ki seni suçlamayacağız ya da yargılamayacağız. YKS için geç mi kaldım diyorsan bu yazımız senin için. Eğer çalışmaya başlamadıysan ya da şu ana kadar yapabileceğinden azını yaptığını düşünüyorsan, seni anlamak ve şimdi neler yapılabilir bunları konuşmak istiyoruz.

YKS için Geç mi Kaldım?

Hepimiz çok farklı hayatları var. Herkesin sınav yılı biricik. Bu yüzden kesin çizgiler kağıt üzerinde, programlarda güzel dursa da hayata geçmesi bu kadar kolay olmayabiliyor. Genel bir program ve sınav yılı planı bu yüzden herkese uymuyor.

Çalışmaya başlamayan öğrencileri en çok “geç kaldım” hissi içinde görüyoruz. Bu çok anlaşılabilir. Ancak burada bir karşılaştırma yapmamız gerekiyor. “Geç kaldım artık bir şey olmaz. Seneye yeniden hazırlanacağım mı?”  yoksa “Evet, daha erken başlayabilirdim ama önümde 6-7 ay var ve iyi planlandığında haziran ayında şimdikinden çok farklı bir yerde olabilirim.” mi? Bu kararı verirken gerçekçi olmak ve potansiyelini, yapabileceklerini sonuna kadar kullanmak istemen oldukça önemli. Bu 6-7 ayda göstereceğin performans seni haziranda mutlu olacağın bir sonuca ulaştırabilir. “Zaten olmayacak.” cümlesini seçmek içinse şu an hiçbir kanıtımız yok. Sınırları zorlamadan, denemeden 6-7 ay öncesinden buna karar veremeyiz.

6-7 ay hatta daha sürelerde bile iyi bir çalışmayla netlerinde çok güzel artış yaşayan öğrenciler görüyoruz. Burada önemli olan kendine uygun programla çalışmak, arada düşsen de dursan da yeniden kalkıp sınav gününe kadar devam etmek.

Haziran ayında, ağustosta tercih döneminde seni farklı biri yapacak olan şimdiki çaban olacak. Bugün sadece yeni bir gün değil, hayallerini gerçekleştirmen için başka bir şans.

☀️☀️☀️

Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin. Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL