Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Klasik Mantık – Felsefe Grubu Mantık Ders Notları

Akıl İlkeleri, Özdeşlik, Çelişmezlik, Sorit, Eksik Önermeli Kıyas... Klasik Mantık hakkında bilmen gerekenler ve soru çözüm ipuçları burada!

3 dakikalık okuma
Kunduz Eğitmen tarafından yazıldı, 21.09.2020
Klasik Mantık – Felsefe Grubu Mantık Ders Notları

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Konu çalışmalarını tamamladıktan sonra, zaman zaman notlarına ve özetlerine bakmaya ihtiyaç duyabilirsin. Tekrar yaparken ya da soru çözerken notlara göz atmak ve gerekli ipuçlarını almak, öğrenme aşamasında sana epey yardımcı olacaktır. Kunduz ekibi olarak, alanında uzman eğitmenlerimizin de desteğiyle, her konuda mutlaka görmen gereken Felsefe Grubu – Mantık dersinin özetlerini, ipuçlarını, ders notlarını senin için derliyoruz!? Bu yazımızda, Felsefe Grubu – Mantık dersinin konuları Akıl İlkeleri, Özdeşlik İlkesi, Çelişmezlik İlkesi, Sorit, Eksik Önermeli Kıyas, Üçüncü Halin İmkansızlığı, Yeter Sebep İlkesi ve çok daha hakkında bilmen gerekenler ile Klasik Mantık konusuna ait soruları çözerken işine yarayacağını düşündüğümüz ipuçları yer alıyor. Umarız eğitmenlerimiz tarafından hazırlanan bu notlar sana yardımcı olur. İyi okumalar!

Bu notlar, Kunduz eğitmenimiz Ayşenur Hoca tarafından hazırlandı.

???

Klasik Mantık

klasik mantık akıl ilkeleri
çelişmezlik ilkesi
sorit
Akıl İlkeleri, Özdeşlik İlkesi, Çelişmezlik İlkesi, Sorit, Eksik Önermeli Kıyas, Üçüncü Halin İmkansızlığı, Yeter Sebep İlkesi

???

Şimdi soru çözümlerine devam edebilirsin!

Felsefe Grubu – Mantık dersinde bolca soru çözerek pratik yapabilirsin. Bu konu, Felsefe ve Mantık dersi için ilk ve temel konulardan biri olduğu için iyice pekiştirmen önemli. Akıl İlkeleri, Özdeşlik İlkesi, Çelişmezlik İlkesi, Sorit, Eksik Önermeli Kıyas, Üçüncü Halin İmkansızlığı, Yeter Sebep İlkesi gibi alt başlıklar pek çok bilgi ve kavram içeriyor. Bu da daha çok soru tipini barındırdığı anlamına gelir. Bu konudan direkt soru gelebildiği gibi, farklı konuların da içinde sıkça geçtiğini görüyoruz. Ders Felsefe olunca bu kavramlar ve bilgiler, her zaman karşımıza çıkabilir! AYT Felsefe Grubu testlerinde de sıklıkla sorulması tercih edilen konulardan biri.

Bu akıl yürütme aşağıdakilerden hangisini örneklendirir?

FELSEFE

KLASİK MANTIK

Bu akıl yürütme aşağıdakilerden hangisini örneklendirir?

Bilgileri, tanımları, özetleri ve kuralları öğrendikten sonra, soruların içinde nasıl yer aldığını görmen gerekli. Konu anlatımı yazımıza da göz attıktan sonra, kendi kaynaklarına ek olarak MEB tarafından yayınlanan Kazanım Testlerini de çözmeni tavsiye ediyoruz. Felsefe Grubu dersindeki netleri yükseltmedeki anahtar, okumalarını yaptıktan sonra bolca soru çözmek ve yapılamayan soruların doğrusunu öğrenmek. Kunduz’da şu ana kadar, Felsefe Grubu dersinden binlerce soru alanında uzman Felsefe eğitmenleri tarafından çözüldü. Daha fazla Klasik Mantık konusuna ait sorusu ve detaylı çözümlerini görmek istersen, aşağıdaki butona tıklayabilirsin! Uygulamamız içerisinden ücretsiz erişebileceğin soru ve detaylı çözümler ile, bu konudaki hakimiyetini arttırman mümkün!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL