Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

LGS Öncesi Son Gün Tavsiyeleri – Son Gün Neler Yapabilirsin

LGS öncesi son gün yapman gerekenler, ufak taktikler bu yazımızda. Sınav öncesi strese değil rahatlamaya ihtiyacın var, bunu unutma!

2 dakikalık okuma
barisbilgic tarafından yazıldı, 5.06.2021
LGS Öncesi Son Gün Tavsiyeleri – Son Gün Neler Yapabilirsin

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

6 Haziran Pazar günü, yani yarın büyük gün… Şimdiye kadar elinden geldiğince çalıştın, iyi bir liseye gidip ardından iyi bir üniversitenin temellerini atmak için elinden gelenin en iyisini yaptın. Peki LGS öncesi son gün neler yapmalısın? Daha çok mu çalışmalısın? Şimdiye kadar gördüğün tüm konuları baştan sonra uzun uzadıya tekrar mı etmelisin? Yoksa sadece dinlenip kendine moral ve motivasyon mu vermelisin?

Senin kafandan geçen bu gibi soruları bildiğimizden, sana tavsiye niteliğinde olması amacıyla bu listeyi hazırladık. Umarız senin için her şey en doğru şekilde olur!

LGS Öncesi Son Gün Tavsiyeleri

  1. Evet biliyorum, sürekli aklına bilmediğin konular geliyor, hatta bildiğin yerleri bile aslında bilmediğini düşünerek kitap açmak istiyorsun. Ya da senenin başından beri çalışmadığın o konuyu bugün çalışıp bitirmek istiyorsun. Ama doğru olan, çalışma süresi konusunda 1 saati geçmemek. Aslında bunu da önermiyoruz ancak kendini gerçekten çok bakmak zorunda hissettiğin birkaç şeye elbette bakabilirsin. Ancak bunu da gündüz saatlerinde yapmalısın.??
  2. Tüm gün, özellikle akşam saatlerinden itibaren, gerek ailen gerekse arkadaşlarınla, hiçbir şekilde sınav hakkında konuşmamalısın. Bu yalnızca senin stres seviyeni arttıracak ve ertesi gün için moral ve motivasyonunu düşürecektir. Elbette sınav hakkında hiçbir şey görmemek ve duymamak için, sosyal medyadan da uzak durmalısın. Şimdiye kadar sınava hazırlanırken sosyal medyadan bir şekilde yararlandın ancak son gün, sosyal medyadan uzak durmalısın. İyi bir kitap okumak, iyi bir film izlemek, hep istediğin o diziye başlamak, arkadaşlarınla gezmeye gitmek (ama LGS hakkında konuşmamak) iyi seçenekler olabilir. Son gününü sanki ertesi gün sınava girmeyecekmiş gibi geçirirsen, bu hem stres seviyeni azaltacak, hem de beynin sınavı, tüm gününü çalışarak geçiren birine göre daha önemsizleştireceğinden, daha rahat bir sınav geçirmiş olacaksın. ✍?
  3. Fiziksel aktiviteler konusunda normalden şaşma. Evet biliyoruz, ders çalışma ve sınav hakkında konuşma konularında her zamankinden farklı bir yol izlemeni istedik. Ancak örneğin eğer rutin olarak yoğun fiziksel aktivite yapmıyorsan, bugün de yapma. Rutin olarak fiziksel aktivite yapıyorsan, bugün de yap. (Elbette kendini çok yormadan)??‍♂️
  4. Beslenmene dikkat etmen çok önemli. Kesinlikle ağır ve çok yağlı şeyler yememelisin. Akşam 9dan sonra bir şey yememelisin. Daha sağlıklı ve hafif gıdalara yönelmelisin. Sınav sabahı uyandığında da güzel, besleyici bir kahvaltı yapıp (sınavdan minimum 1 saat önce) kendini fiziksel olarak ne kadar dinç hissettiğini görebilirsin. ???
  5. Kendine ne kadar değerli olduğunu hatırlat. Sen değerlisin, sen bu sınavdan çok daha değerlisin. Yeterince çalıştığını düşün ya da düşünme, elinden gelenin en iyisini yaptın. Bu sınavın sonucu dünyanın sonu değil, hayat uzun, önünde uzun yıllar var. Bu uzun yıllarda, bir sınavın sonucu, kesinlikle senin değerini belirlemiyor, senin değerinin yanından bile geçmiyor. ?

9. sınıfta yeniden buluşmak üzere! Çözemediğin sorulara yanıt bulmak istiyorsan sınava hazırlık sürecinde Kunduz hep yanında! Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerinden faydalanabilirsin.

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL