Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

ÖSYM Tarzı Fizik Soruları ve Çözümleri – TYT 2021

Daha fazla soru tipi görmek ister misin? Bu yazımızda Kunduz Günün Soruları içinden seçilen ÖSYM Tarzı Fizik Soruları seni bekliyor!

2 dakikalık okuma
Sonnur tarafından yazıldı, 6.02.2021
ÖSYM Tarzı Fizik Soruları ve Çözümleri – TYT 2021

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Sınava hazırlık sürecinde soru çözmek kadar, ÖSYM’nin sistemine uygun orijinal sorular çözmek de önemli. ÖSYM’nin son yıllarda daha yoruma dayalı, okuduğunu anlamaya yönelik sorular sorduğunu biliyoruz. Ezber ve uzun işlem gerektiren sorular biraz daha arka planda kalıyor. Konu çalışmaların esnasında daha öğretici, kavratıcı soruları tercih ederken; pekiştirme aşamasında bahsettiğimiz ÖSYM standartlarına uygun soruları seçebilirsin. Peki daha fazla soru tipi görmek ister misin? Kunduz’a bir günde sorulan binlerce sorunun arasından Günün Sorusu seçiliyor ve Kunduz Instagram(@kunduzasor) hesabımızdan paylaşılıyor. Bu yazımızda Kunduz Günün Soruları içinden seçilen ÖSYM Tarzı Fizik Soruları seni bekliyor!



ÖSYM Tarzı Fizik Soruları Genelde Yoruma Dayalı Oluyor.

TYT’de Fen Bilimleri testinde sorular daha çok yoruma dayalı, günlük hayattan geliyor. Fizik soruları müfredata uygun ve temel bilgi isteyen sorular. Zorluk seviyesi olarak ise zor olmayan sorulardan oluşuyor. Fizik genellikle öğrencilerin çekindikleri ve dolayısıyla zorlandıkları derslerden biridir; ancak verimli çalıştığın ve üstüne gittiğin sürece kolayca halledebilirsin. Yani ilk olarak yapabileceğine inancın tam olmalı, bu sadece bir ders.? Fizik devamlı formül ezberlemek zorunda olduğun, anlaşılmaz sorulardan oluşan bir ders değil. Her derste olduğu gibi çalışarak, soru çözerek, mantığını kavrayarak üstesinden gelebileceğin bir ders. Fizik dersini tam anlamıyla sindirebilmek için sadece formülleri bilmek yetmez, sorularla pekiştirip pratiklik kazanman da gerekir. ÖSYM’nin en çok sorduğu Fizik konularını öğrenmek için buraya tıklayabilirsin! Bu nedenle bol bol soru çözümü yapıp yapamadıklarını öğrenmelisin. Yapamadığın soruların önemini de unutmamalısın. Çünkü anlayıp yapabildiğin her soru zaten cebindedir. ? Odaklanman gereken diğer sorular olmalıdır. Yanlış yaptığın, yapsan da kafana tam oturmayan soruların doğrusunu ve tam açıklamasını öğrenmek altın değerinde! Yapamadığın, kafana takılan her sorunun açıklamasını öğrenmen için Kunduz hep yanında!


Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL