Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele

Tarih Nasıl Çalışılır? TYT-AYT Tarih Çalışma Tavsiyeler

Netlerini yükseltecek Tarih çalışma tavsiyeleri öğrenmek ister misin? Sana çokça yardımcı olacağını düşündüğümüz tavsiyeler burada!

2 dakikalık okuma
Elif tarafından yazıldı, 27.10.2020
Tarih Nasıl Çalışılır? TYT-AYT Tarih Çalışma Tavsiyeler

Hesap Oluştur

Ücretsiz kaydol, sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan!

ÜCRETSİZ KAYDOL

 

Tarih nasıl çalışılır sorusunu senin için cevapladık. Hem konularının çokluğu hem de onları akılda tutmanın gerekliliğinden TYT ve AYT kısmında emek isteyen bir ders olabiliyor. Ancak iyi bir öğrenmeden sonra yapılan pekiştirme ile oldukça kolay hale gelebilir! Sana çokça yardımcı olacağını düşündüğümüz Tarih dersi nasıl çalışılır tavsiyeleri burada!

???

TARİH NASIL ÇALIŞILIR?

1. Nasıl Öğreniyorsun?

Tarih dersinde konuları öğrenmek için pek çok yol izlenebilir. Ancak en verimlisi senin çok bilgi içeren konuları nasıl daha iyi öğrendiğini keşfedip onu uygulaman. Yazarak öğrenmek, bir kaynaktan izleyerek/dinleyerek öğrenmek, anlatarak öğrenmek bunlardan birkaçı. Örneğin tarih çok fazla konu içerdiği için yazmak yorucu olsa da senin için en verimli yöntem buysa bununla ilerleyebilirsin. ? Onun dışında güvendiğin bir kaynaktan öğrendikten sonra kendi kendine ya da bir başkasına aynı konuyu anlatarak pekiştirmek de işine yarayabilir.

2. Anahtar Bilgileri Öğrenmek

Konuları öğrenirken bazılarının daha ayrıntıda kaldığını, bazılarınınsa çok daha önemli bilgiler olarak tekrar tekrar karşımıza çıktığını görürüz. O yüzden bir konuyu öğrenirken önce bu vurgulanan bilgileri akılda tutarak başla. ? Daha sonra onlarla bağdaştırarak aynı dönemde geçen diğer ayrıntıları öğrenmeyi deneyebilirsin. Böylelikle dönemleri de önemli olaylarını akılda tutarak daha rahat ayırt edebilirsin. Ayrıca bu anahtar bilgileri ve konuda geçen kavramları küçük notlar halinde yazarak görebileceğin yerlere asman tekrar etmene de yardımcı olacaktır. ?

3. Tekrar Yapmak

Konuların çokluğunun yanında birbirine benzerliği de bazen unutmalara ve karışıklığa yol açabiliyor. Bu yüzden tarih dersinde bir konuyu öğrendikten sonra iyice oturtmak için tekrar yapmak önemli. Konuyu bir kez öğrendikten sonra aynı gün içinde, sonra da birkaç gün aralıklarda 10 dakika da olsa tekrar yapabilirsin. ? İlerleyen zamanlarda çözdüğün test ve denemeler de tekrar niteliğinde olacaktır.

4. Bol Bol Soru Çözmek

Her ders için uyguladığımız bu pratik tabii ki tarih dersi için de geçerli. Ancak burada vurgulamak istediğimiz bir nokta var: yorum soruları! Tarih kısmında çıkan bilgi soruları için gereken şeyin konu çalışmak olduğu bilinirken bazı öğrenciler yorum soruları konusunda ne yapacağını bilemiyor. Bolca soru çözmek ve sınavda çıkana benzer tarzda soru görmek seni yorum sorularını çözme konusunda da geliştirecektir. ??‍♀️ Tarih’in özellikle TYT’de soru sayısının az olması çalışma isteğini azaltabiliyor, ancak genel olarak hızlı çözülen bir ders olduğunu da göz önünde bulundurursak soru çözmek çok da vaktimizi almayacaktır.

Konu çalışırken buna benzer yöntemler uygulayarak öğrenmeni geliştirirken, soru çözümünü denemelerle de desteklemeyi unutma! Özellikle sınava yakın dönemlerde alan denemesi ya da genel deneme çözerek konuları bir bütün halinde tekrar etmen çok önemli. ?

???

Profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan Soru Çözümü, binlerce soru ve çözümden oluşan Soru Bankası hizmetlerimizden faydalanabilirsin. Uygulamada senin için hazırlanmış , tüm konuları öğrenebileceğin premium içerik ders videolarını incelemeyi unutma!

Sınava hazırlanmanın en kolay yolu

Sınırsız video içerikler ve soru çözümleri ile sınava hazırlan

ÜCRETSİZ KAYDOL