Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

(1) "Ah, nerde o eski bayramlar!" diye başlayan bir yazı yazabilecek yaşa geldim sanırım. (II) Belki "Allah'ım, elden ayaktan dü

(1) "Ah, nerde o eski bayramlar!" diye başlayan bir yazı
yazabilecek yaşa geldim sanırım. (II) Belki "Allah'ım, elden
ayaktan düşürmeden al yanına!" duası edecek kadar yaş-
lanmadım ama eski zamanlar benim de burnumda tütüyor
artık. (III) Yazık! Her bayram

(1) "Ah, nerde o eski bayramlar!" diye başlayan bir yazı yazabilecek yaşa geldim sanırım. (II) Belki "Allah'ım, elden ayaktan düşürmeden al yanına!" duası edecek kadar yaş- lanmadım ama eski zamanlar benim de burnumda tütüyor artık. (III) Yazık! Her bayramı bir arada "bayram gibi" kut- layan koca ailemiz, telefonda bayramlaşıyor kaç zamandır. (IV) "Modernleştikçe" uzaklaştık çokları gibi biz de... Tek sobanın etrafına kümelenip sohbet etmeler bitti. (V) Eee, sıcaklık odalara kaloriferle yayılınca sohbetlerin keyfi de dağılıp gitti böylece. Bu parçadaki numaralı cümlelerle ilgili olarak aşağıda- kilerin hangisinde bir yanlışlık yapılmıştır? AL. cümlede ünlem, cümleye "özlem" anlamı katmıştır. B) II. cümlede bir özel isim, ünlem değeri kazanmıştır. { III. cümlede ünlem, cümleye "üzülme" anlamı katmıştık D) IV cümlede ünlem türünde bir sözcüğe yer verilmemiş- tir. EX V. cümlede ünlem, cümleye "alay" anlamı katmıştır.