Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

1. Görselde, bir evin ön cephesindeki 2 numaralı pencere ve yan cephesindeki 1 numaralı pencere gösterilmiştir. Evin ön cephesin

1.
Görselde, bir evin ön cephesindeki 2 numaralı pencere ve yan cephesindeki 1 numaralı pencere gösterilmiştir. Evin
ön cephesinin güneş ışınlarını aldığı anda, yan cephesi gölgede kalmaktadır. O sırada evin önünde geçen Arya 1 ve
2 numaralı pencerelerin a

1. Görselde, bir evin ön cephesindeki 2 numaralı pencere ve yan cephesindeki 1 numaralı pencere gösterilmiştir. Evin ön cephesinin güneş ışınlarını aldığı anda, yan cephesi gölgede kalmaktadır. O sırada evin önünde geçen Arya 1 ve 2 numaralı pencerelerin açık olduğunu fakat 2 numaralı pencerede bulunan perdenin rüzgâr nedeniyle evin dışından sarktığını fark etmiştir. Gölge Yan cephe cephe Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu durumu açıklayabilir? A) Ön cephe yüksek basınç alanı, yan cephe alçak basınç alanı oluştuğu için yan cepheden ön cepheye doğru rüzgar oluşumu gözlemlenmiştir. B) Işınlar ön cephede sıcaklığı artırıp alçak basınç oluşturmuş, gölgede kalan yan cephede yüksek basınç oluşmuş- tur. C) Rüzgar yönü ön cepheden yan cepheye doğrudur. D) 1 numaralı pencerenin bulunduğu yan cephede havanın yoğunluğu ön cepheye göre daha azdır.