Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

1. Mars ve Dünya gezegenlerine ait bazı kıyaslama bilgileri aşağıdaki görseller kullanılarak verilmiştir. Kütle Yer çekimi Dünya

1. Mars ve Dünya gezegenlerine ait bazı kıyaslama bilgileri aşağıdaki görseller kullanılarak verilmiştir.
Kütle
Yer çekimi
Dünya
(Madde Miktari)
10m
m
Mars
Ağırlık
Dünya'da
100
Mars'da
38
Dünya
Mars
Bilgi: Kütle çekimi evrendeki temel kuvvetlerdendir. Düny

1. Mars ve Dünya gezegenlerine ait bazı kıyaslama bilgileri aşağıdaki görseller kullanılarak verilmiştir. Kütle Yer çekimi Dünya (Madde Miktari) 10m m Mars Ağırlık Dünya'da 100 Mars'da 38 Dünya Mars Bilgi: Kütle çekimi evrendeki temel kuvvetlerdendir. Dünya'mızda da bu kuvvet olduğu için yaşama şansına sahibiz. Gezegenlerin üzerinde bulunan cisimlere uyguladığı kütle çekimine yer çekimi adı verilir. Yukarıda verilenlere göre aşağıdaki yorumlardan hangisine ulaşılamaz? A) Gezegenler, üzerlerinde bulunan cisimlere belli bir kütle çekimi uygular. B) Uygulanan çekim kuvveti ile gezegenlerin kütlesi arasında ilişki kurulabilir. C) Gezegenlerin uyguladıkları çekim kuvvetleri birbirinden farklı olabilir. D) Gezegenlerin yer çekiminden ötürü cisimlerin kütleleri de değişebilir.