Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

1. P ESH Seviye T Ⓒ Bu testi çözerken süre tutmak isterseniz, sizin için önerilen süre 6 Bu konuya dair genel ölçme - değerlendi

1.
P
ESH
Seviye T
Ⓒ Bu testi çözerken süre tutmak isterseniz, sizin için önerilen süre 6
Bu konuya dair genel ölçme - değerlendirmenizi yapmak isterseniz
verilerinizi giriniz.
Günümüzden yaklaşık 14 bin yıl önce buzulların çekilmesi ve ha-
vaların ısınması

1. P ESH Seviye T Ⓒ Bu testi çözerken süre tutmak isterseniz, sizin için önerilen süre 6 Bu konuya dair genel ölçme - değerlendirmenizi yapmak isterseniz verilerinizi giriniz. Günümüzden yaklaşık 14 bin yıl önce buzulların çekilmesi ve ha- vaların ısınmasıyla insanlık tarihinde yeni bir döneme geçildi. Bilgi birikimi artan ve alet yapma becerisi gelişen insanlar bu dö- nemde mağaralardan çıkarak açık alanlara yaptıkları kulübele- re yerleştiler. Ağaç dallarından ve sazlardan yaptıkları bu barı- nakların dışını çamurla sıvayarak daha dayanıklı hâle getirdiler. Barınaklarının etrafını hendekler ve çitlerle çevirdiler. Bazen de barınaklarını göl sularına diktikleri kazıkların üzerine inşa ettiler. Yeni dönemde insanlar doğada kendiliğinden yetişen yabani ta- hılları islah ederek deneme yanılma yoluyla ziraata başladılar. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yerleşik hayata geçilmesi- nin sonuçlarından biri olarak gösterilemez? Osl A Avcilik ve toplayıcılık başlamıştır. B Diş tehlikelere karşı korunulmuştur. C) Birlikte yaşam kültürü oluşmuştur. DÜretici toplum yapısına geçilmiştir. E) Daha güvenli yaşam alanları oluşturulmuştur. 3.