Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

1. Unite 1. Güneş JIJ Gök Cisimleri Yıldızlar sıcak, küresel ve parlak gök cisimleridir. Bulutsu adı verilen sıcak gaz ve toz yı

1. Unite
1.
Güneş JIJ
Gök Cisimleri
Yıldızlar sıcak, küresel ve parlak gök cisimleridir. Bulutsu adı verilen sıcak gaz ve toz yığınlarının bir
sıkışması ile oluşmuşlardır.
Yıldızlar aynı zamanda doğal ışık kaynağıdır ve birbirlerine göre konumları değişmez

1. Unite 1. Güneş JIJ Gök Cisimleri Yıldızlar sıcak, küresel ve parlak gök cisimleridir. Bulutsu adı verilen sıcak gaz ve toz yığınlarının bir sıkışması ile oluşmuşlardır. Yıldızlar aynı zamanda doğal ışık kaynağıdır ve birbirlerine göre konumları değişmez. Yüzey sıcaklıkları 3000°C ile/50000°C arasında değişir. Bu yüzden farklı renklere sahiptir. En sıcak yıldızlar mavi ve beyaz renklerde Orta sıcaklıktaki yıldızlar sarı renkte 8. Test BYıldızlar, yüzey sıcaklıklarına göre farklı renklerde gözlenebilir. Takım yıldızları, yıldızların birbirine göre konumlarının değişmemesi sayesinde oluşur. DY Güneş; Dünya'ya en yakın, orta sıcaklıkta, sarı renkli ve küçük kütleli bir yıldızdır. 1. Düşük sıcaklıktaki yıldızlar kırmızı renkte olurlar. Güneş Dünya'ya en yakın orta büyüklükte ve 5500°C sıcaklığı ile orta sıcaklıkta sarı renkli bir yıldızdır. Sadece yukarıdaki paragrafa göre, yıldızlar hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisine ulaşıl AYıldızlar, hidrojen ve helyum gibi gazlar ve tozlardan oluşmuş adına bulutsu dediğimiz büyük but oluşmuştur.