Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

10. Bugünkü takvimimizde kullandığımız bazı ay adları eski Mezopotamya ay adlarından kalmadır. Şubat ve eylül Ak- kad dilinde "ş

10. Bugünkü takvimimizde kullandığımız bazı ay adları eski
Mezopotamya ay adlarından kalmadır. Şubat ve eylül Ak-
kad dilinde "şubatu" ve "elulu"; nisan ve temmuz Sümer
dilinde "nisanu" ve "dumuzi" veya "tammuz"dur. Haziran
Aramice iken mart, mayıs ve ağus

10. Bugünkü takvimimizde kullandığımız bazı ay adları eski Mezopotamya ay adlarından kalmadır. Şubat ve eylül Ak- kad dilinde "şubatu" ve "elulu"; nisan ve temmuz Sümer dilinde "nisanu" ve "dumuzi" veya "tammuz"dur. Haziran Aramice iken mart, mayıs ve ağustos aylarının isimleri de Latincedir. Bu bilgileri öğrencileri ile paylaşan bir tarih öğretme- ni aşağıdaki yargılardan hangisine kanıt oluşturmaya çalışmaktadır? A) Günümüze ait bazı uygulamaların ortaya çıkmasında farklı toplumların katkısı vardır. B) Zamanın belirlenmesi, insanların her zaman öncelikli amaçlanndan biri olmuştur. C) Takvimler, astronomi biliminin gelişmesinin en önemli nedenidir. D) Türkler, takvimlerin farklı coğrafyalarda tanınmasına katkı sağlamıştır. E) Ticari faaliyetler, takvimlerin ortaya çıkmasında etkili olmuştur.