Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

+10 C LP 77 a R SOSYAL BİLGİLER TESTİ a şartları nede- alın kıyafetler aptığımız iglo adı uklardan koru- erinden dolayı ların üz

+10 C
LP
77
a
R
SOSYAL BİLGİLER TESTİ
a şartları nede-
alın kıyafetler
aptığımız iglo adı
uklardan koru-
erinden dolayı
ların üzerindeki
eçimimizi sağ-
şadığı yerdeki
=ine etkisin-
OLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAY H
B
3. Nuri Demirağ, 1012 kilometrelik demiryo

+10 C LP 77 a R SOSYAL BİLGİLER TESTİ a şartları nede- alın kıyafetler aptığımız iglo adı uklardan koru- erinden dolayı ların üzerindeki eçimimizi sağ- şadığı yerdeki =ine etkisin- OLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAY H B 3. Nuri Demirağ, 1012 kilometrelik demiryolunu bir yıl gibi kısa sürede başarıyla tamamlamış- tır. Bu çabasından dolayı Atatürk, Nuri Bey'e "Demirağ" soyadını vermiştir. Havacılık sek- töründe de faaliyet gösteren Nuri Demirağ, yerli imkânlarla bir uçak fabrikası kurmaya çalışmıştır. Deneme uçuşlarının yapılabilmesi için Yeşilköy'de bir havaalanı yaptırmıştır. Burada pilotların yetişmesi için Gök Okulu'nu kurmuştur. Bu çalışmalar sonucunda 1941'de tamamen Türk yapımı ilk uçak, İstanbul'dan Demirağ'ın memleketi olan Sivas Divriği'ye uçmuştur. Buna göre, Nuri Demirağ ile ilgili aşağıda- kilerden hangisine ulaşılamaz? A) Üretken olduğuna B) Ülkesinin kalkınması için çalıştığına C) işlerinde başarı gösterdiğine D) Eleştirilere açık olduğuna 6. SINIF 5. Moğoli alan, T Başka hâline Bu fa hang A) Ki B) D C) E D) A 6.