Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

10. Hunların zayıfladığı bir dönem de, Hun Türklerinin bir bölümünün idaresini elinde bulunduran Tanhu(Başbuğ) Ho-han yeh (M.O.5

10. Hunların zayıfladığı bir dönem de, Hun Türklerinin bir
bölümünün idaresini elinde bulunduran Tanhu(Başbuğ)
Ho-han yeh (M.O.58-31) ve bazı beyler Çin idaresi alti-
na girmek istemişti. Bunun üzerine, ülkenin çeşitli bölge
lerinden gelen temsilcilerle bi

10. Hunların zayıfladığı bir dönem de, Hun Türklerinin bir bölümünün idaresini elinde bulunduran Tanhu(Başbuğ) Ho-han yeh (M.O.58-31) ve bazı beyler Çin idaresi alti- na girmek istemişti. Bunun üzerine, ülkenin çeşitli bölge lerinden gelen temsilcilerle bir kurultay düzenlendi. Bu kurultayda Tanhu Ho-han yeh'in kardeşi Çiçi (Küçük).- bağımsızlıktan yanaydı ve kurultayda söz alan bağım- sızlık yanlıları: -"Böyle bir şey nasıl olur? At üstünde sa- vaşarak bu devleti kuran atalarımız, çarpışarak ve öle- rek ülkemizi korudular. İçimizde hala vatanı için ölmeyi göze alan yiğitler var. Çin imparatorluğu belki bizden da- ha güçlüdür. Fakat bize boyun eğdiremez. Türkleri ken- disine bağlayıp diz çöktüremez..." diyerek kurultay son- rası Çiçi Yabgu(Kağan) liderliğinde ülkenin batı tarafına çekildiler. Aynı zamanda Çiçi Ho-han yeh'in bu tavrını utanç olarak değerlendirdi. Yalnızca bu bilgilere dayanarak Hunlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine ulaşılmaz? A) Çiçi ve Ho-han yeh arasında geçen olaylarda Çiçi mil- liyetçi bir tavır sergilemiştir. B) Hunlarda önemli meseleler kurultaya getirilmiştir. C) Kurultay bazı konularda hükümdarın üstünde kararlar almış, hatta hükümdarı görevden alabilmiştir. D) Hun Türkleri Çin baskısına boyun eğmek zorunda kalmıştır. E) Bağımsızlık her şeyin üstündedir.