Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

11. Ahmet, bir çekici Şekil 1 ve Şekil 2'deki konumlarda parmağının ucunda dengede tutuyor. Çekicin metal kısmı, ahşap olan sapı

11. Ahmet, bir çekici Şekil 1 ve Şekil 2'deki konumlarda
parmağının ucunda dengede tutuyor. Çekicin metal
kısmı, ahşap olan sapından daha ağırdır.
TI
BD
Şekil 1
Şekil 2
Ahmet'in çekici hangi konumda daha kolay
dengeleyebileceği ve bunun nedeni ile ilgili
a

11. Ahmet, bir çekici Şekil 1 ve Şekil 2'deki konumlarda parmağının ucunda dengede tutuyor. Çekicin metal kısmı, ahşap olan sapından daha ağırdır. TI BD Şekil 1 Şekil 2 Ahmet'in çekici hangi konumda daha kolay dengeleyebileceği ve bunun nedeni ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Şekil 1'de daha kolay dengeler; çünkü bu konumda çekicin Ahmet'in parmağına göre eylemsizlik momenti daha büyüktür. B) Şekil 1'de daha kolay dengeler; çünkü bu konumda çekicin Ahmet'in parmağına göre eylemsizlik momenti daha küçüktür. C) Şekil 2'de daha kolay dengeler; çünkü bu konumda çekicin Ahmet'in parmağına göre eylemsizlik momenti daha küçüktür. D) Şekil 2'de daha kolay dengeler; çünkü bu konumda çekicin Ahmet'in parmağına göre eylemsizlik momenti daha büyüktür. E) Her iki durumda da çekici aynı kolaylıkta dengede tutar; çünkü çekici dengede tutabilmek için Ahmet'in parmağı ile uygulayacağı kuvvet çekicin ağırlığı kadardır.