Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

11. Bilgi: Mıknatıs demir ve demirden yapılmış olan cisimleri çeker. Ancak demirin yapısı değişirse mıknatıs tara fından çekilme

11. Bilgi: Mıknatıs demir ve demirden yapılmış olan cisimleri çeker. Ancak demirin yapısı değişirse mıknatıs tara
fından çekilmez.
Görsellerde özdeş demir parçalarına uygulanan üç farklı işlem gösterilmiştir.
Demir
Sıvı demir
1. işlem: Demir ısıtılarak sıv

11. Bilgi: Mıknatıs demir ve demirden yapılmış olan cisimleri çeker. Ancak demirin yapısı değişirse mıknatıs tara fından çekilmez. Görsellerde özdeş demir parçalarına uygulanan üç farklı işlem gösterilmiştir. Demir Sıvı demir 1. işlem: Demir ısıtılarak sıvılaşıyor. Demir->> II. işlem: Bir süre yağmur altında bırakılan demir paslanıyor. Demir III. işlem: Demir ezilerek toz hâline getiriliyor. Buna göre verilen işlemlerle ilgili olarak hangi seçenekteki ifade doğrudur? A) I. işlemde demirin ısıtılması demirin yapısını değiştirmiştir ve bu olay bir kimyasal değişimdir. B) II. işlem sonucunda demir yapısını korumuştur ve mıknatıs tarafından çekilmeye devam eder. C) III. işlem sonucunda demirin sadece dış yapısı değişmiştir ve demir tozları mıknatıs tarafından çekilebilir. D) Her üç işlemde de demirin yapısı değiştiği için demir atomları başka bir atom türüne dönüşmüştür.