Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

12. 1914 Kasım'ında Salih Bozok'un genel durum hakkındaki görüşünü sorması üzerine, Mustafa Kemal cevap olarak yazdığı mektupta:

12. 1914 Kasım'ında Salih Bozok'un genel durum hakkındaki
görüşünü sorması üzerine, Mustafa Kemal cevap olarak
yazdığı mektupta: "Ben Almanların bu harpte muzaffer ola-
caklarına kesinlikle emin değilim. Bir vazifeye atanmam için
Harbiye Nazırına yazdım. B

12. 1914 Kasım'ında Salih Bozok'un genel durum hakkındaki görüşünü sorması üzerine, Mustafa Kemal cevap olarak yazdığı mektupta: "Ben Almanların bu harpte muzaffer ola- caklarına kesinlikle emin değilim. Bir vazifeye atanmam için Harbiye Nazırına yazdım. Bu görevde kalmak istemediğimi, millet ve memleketin büyük bir savaşa hazırlandığı bir sırada benim de herhangi bir kıtanın başında bulunmak istediğimi bildirdim." demiştir. Buna göre, Mustafa Kemal Atatürk'ün I. Dünya Savaşı'nda aktif görev almak için "kalmak istemediğini belirttiği görevi" aşağıdakilerden hangisidir? A) Yıldırım Orduları Grup Komutanlığı B) Sofya Ataşemiliterliği C) 9. Ordu Müfettişliği D) Temsil Heyeti Başkanlığı E) 7. Ordu Komutanlığı tekrar gell A) Rumlar C) Boşnakla 16. İtilaf Devle larındaki a ile yapılan ve burada neden olm de nitelend A) Lozan