Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

13. 18. y rang evre mış ( New ortay aldığ Bu aşa lene 1 TEST Ⓒ₂ 14. Yaş Brü dir. ken ve h sür niz sap da, ver Bu A) B) D) E) 5.

13. 18. y
rang
evre
mış (
New
ortay
aldığ
Bu
aşa
lene
1
TEST
Ⓒ₂
14. Yaş
Brü
dir.
ken
ve h
sür
niz
sap
da,
ver
Bu
A)
B)
D)
E)
5. Ed
18
cil
inc
ge
tiri
olu
lei
ro
Bi
ya
A
B
C
C
A)
B)
D)
E)
Savaş Doğan Paragraf Soru Bankası
266
6.
TEST 65
PARÇAYA DAYALI SORUL

13. 18. y rang evre mış ( New ortay aldığ Bu aşa lene 1 TEST Ⓒ₂ 14. Yaş Brü dir. ken ve h sür niz sap da, ver Bu A) B) D) E) 5. Ed 18 cil inc ge tiri olu lei ro Bi ya A B C C A) B) D) E) Savaş Doğan Paragraf Soru Bankası 266 6. TEST 65 PARÇAYA DAYALI SORULAR 5. - 6. soruları aşağıdaki parçaya göre cevap- layınız. (1) Çocuklar için hazırlanan masalların kısa olması, dikkat sürelerine uygunluğunun yanı sıra onlarda dinlediklerini doğru bir şekilde anlama ve anlatma becerisini de pekiştirmektedir. (II) Bu da Türkçe öğretiminde hedeflenen "dinlediğini amaca uygun olarak doğru anlatma" becerisini kazandırmada önemli rol oynar. (III) Çocukların çeşitli yaşlar- daki dikkat süreleri göz önünde bulundurularak konu dağıtılmadan işlenmeli, gereksiz ayrıntılara girilmemelidir. (IV) Çocukta dinleme - anlama becerisini geliştirmede eserin kaleme alınış tarzı da çok önemlidir. (V) Çocuklar bir düşüncenin veya bir kavramın uzun uzadıya açıklanmasından çok hareketli olayların ele alındığı kitapları dinlemekten zevk alırlar. (VI) Eserin oluşumunda yaşayan dilin kelime haznesinden yararlanılmalı az kullanılan veya söylenişi zor olan sözcükler kullanılmamalı- dır. (VII) Sözlü halk masallarının güzelliği ve önemi de anlatılışlarına bağlıdır çünkü sözlü edebiyat ritim ve ezgi üzerine kuruludur. (VIII) Masal anlatı->>> CISI; anlatım sırasında vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat eder; ayrıca konunun akışına göre vücut dilini de kullanır. 5. Bu parçaya dayanarak halk masallarıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir? A) Daha çok çocuk kahramanları ele aldığı B) Zengin anlatım olanaklarına sahip olduğu Öğretici yönünün ağır bastığı Kökeninin bilinmeyen tarihlere dayandığı Her çocukta farklı etki bıraktığı Bu parçadaki numaralı cümlelerin hangilerinde üsluba yönelik ifadelere yer verilmemiştir? AMI. BYV. C)V. DYVI. E) VII 7. 7.-8. soruları aşağ vaplayınız. (1) Kültürlerin geçmiş koyan unsurların en eserleridir. (II) Özelli den kaçma eğilimi, i rini başka şekilde ya (III) Türk insanı Osr sanatına büyük öne sanat duyarlılığını c daki süsleme sanat (V) Hem İslamiyet sonrasında Türkler milletlerin çeşitli sü de bu etkilenme ço motif ve kompozis Türklere özgü sad leme sanatlarının şünün en önemli (VII) Bu yönüyle nün ürünleri ----. 8. Bu parçanın so getirilmesi en u A) B) D Günümüze şarmıştır Türk sanat lerin eserle Tüm Asya natını da d İslamiyet'i namıştır E) Diğer san= bir etken Bu parçadal "Toplumsal sürülebilir." A) Yalnız I. D