Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

14- Bir araştırmacı gama ışınlanının canlılarda hangi mutasyonlara neden olduğunu araştırmak için bazı canlilar kullanarak deney

14-
Bir araştırmacı gama ışınlanının canlılarda hangi mutasyonlara neden olduğunu araştırmak için bazı
canlilar kullanarak deneyler yapıyor ve deney sonuçlarını aşağıdaki tabloya kaydediyor.
1. Deney
4. Deney
2. Deney
3. Deney
Sağlıklı farenin yumurta
hücr

14- Bir araştırmacı gama ışınlanının canlılarda hangi mutasyonlara neden olduğunu araştırmak için bazı canlilar kullanarak deneyler yapıyor ve deney sonuçlarını aşağıdaki tabloya kaydediyor. 1. Deney 4. Deney 2. Deney 3. Deney Sağlıklı farenin yumurta hücrelerine gama işintan Tavşanın göz hücrelerine Farki genetiğe sahip iki gama işinlan göndererek farenin akciğer hücrele- tavşanın gece görme ye-rine aynı miktarda gama gönderiyor. teneğinin azaldığını göz-işinlanı gönderiyor. Bir Doğan yavru farelerin ba lüyor. Koyunun karaciğer hoc- relerine gama işinlan gönderiyor. Doğan yavru kuzulann sağlıklı olduğu süre sonra bir tarenin öl-zilanında organ eksikliği görülüyor. düğü diğer farenin yaşa- tespit ediyor. diği gözlüyor. Buna göre, araştırmacının yaptığı deneylerle ilgili olarak aşağıdaki yorumlardan hangisi yapı- lamaz? A) 1. deney düzeneği, mutasyonların bazı organların çalışmasını olumsuz yönde etkileyebileceğini ispatlar. B) 3. deney düzeneği, gama ışınlarının canlılarda kalıtsal mutasyonlara sebep olabileceğini ispatlar. C) 2. deney düzeneğinde mutasyona sebep olan aynı faktörlerin genotipleri farklı canlılarda aynı etkiyi yarattığı sonucuna vanlır. D) 4. deney düzeneğinde, üreme hücrelerinde görülmeyen mutasyonların yavru döllere aktanimadığı sonucuna varılır.