Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

14. Laboratuarlarda bilimsel çalışmalarla elde edilen veriler teknolojiye dönüştürülmektedir. Yani teknoloji etkinliğini arttıra

14. Laboratuarlarda bilimsel çalışmalarla elde edilen
veriler teknolojiye dönüştürülmektedir. Yani teknoloji
etkinliğini arttırabilmek için bilime ihtiyaç duymakta-
dır. Örneğin uzayı incelemek için kullandığımız ileri
teleskoplar, uzay araçları bilimsel b

14. Laboratuarlarda bilimsel çalışmalarla elde edilen veriler teknolojiye dönüştürülmektedir. Yani teknoloji etkinliğini arttırabilmek için bilime ihtiyaç duymakta- dır. Örneğin uzayı incelemek için kullandığımız ileri teleskoplar, uzay araçları bilimsel bilgilerden yarar- lanmak suretiyle geliştirilmiştir. Diğer yandan, bunun tersi yönde bir ilişki de geçerlidir. Teknolojinin etkin kullanımı, örneğin, uzayı incelediğimiz ileri teleskop- lar, uzay araçları uzayın anlaşılmasını kolaylaştırmış bu da, bilimin ilerlemesini hızlandırmıştır. Bu parcadan aşağıdaki yargıların hangisine ula- silamaz? A) Bilim teoriye, teknoloji pratiğe yöneliktir. + B) Teknoloji, gelişebilmek için bilime ihtiyaç duy- maktadır. C) Bilim keşfedilmiş gerçekleri uygulama çalışma- sıdır. D) Insan bilimle öğrendiklerini, teknoloji ile kendi yararına dönüştürmektedir. E) Bilim insanın doğayı anlama çabasıdır.