Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

15. Biyoteknolojinin diğer bilimler ile bağlantısını gösteren bir şema aşağıdaki gibi hazırlanmıştır. Biyoteknoloji, genetik müh

15. Biyoteknolojinin diğer bilimler ile bağlantısını gösteren bir şema aşağıdaki gibi hazırlanmıştır.
Biyoteknoloji, genetik mühendisliği çalışmaları sonu-
cunda oluşan yapıdan endüstri yolu ile farklı ürünler
elde edilmesi anlamına gelir. Başka bir ifade

15. Biyoteknolojinin diğer bilimler ile bağlantısını gösteren bir şema aşağıdaki gibi hazırlanmıştır. Biyoteknoloji, genetik mühendisliği çalışmaları sonu- cunda oluşan yapıdan endüstri yolu ile farklı ürünler elde edilmesi anlamına gelir. Başka bir ifade ile bi- yoteknoloji, genetik mühendisliği çalışmalarını araç olarak kullanan yöntemlerin bütünüdür. Genetik mü- hendislerin yaptığı gen tedavisi, bir canlıdan alınan genin başka bir canlıya aktarılması ve canlıların klonlanması gibi çalışmalar biyoteknoloji ile ilişkilidir. Genetik Mühendisliği Mühendislik Bilimleri Biyoloji Biyoteknoloji Kimya Mühendisliği Biyokimya Kimya Verilen bilgiler ve şemaya göre aşağıdaki yorumlardan hangisinin doğruluğuna ulaşılabilir? DNA'nın bir bölümündeki geninin alınıp başka bir canlıya aktarılması olayı biyoteknoloji ile ilişkilidir. Insanda insülin üretimini sağlayan genin, bir bakteriye aktarılması biyoteknolojinin çalışma alanı iken genleri değiştirilmiş bakteriden insülin hormonu üretmek genetik mühendisliği çalışma alanıdır. C) Turşu, peynir ve hamur yapımı gibi çalışmalar kimya bilimi ile geleneksel biyoteknoloji ilişkili üretim olaylarıdır. Ateş böceğinin ışık saçma geninin tütün bitkisine aktarılması sonucu tütün bitkisi ışık saçmaktadır. Bu çalışma sürecinde genetik mühendisleri ve biyokimya uzmanları birlikte çalışmaktadır.