Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

18. A) HOT TA grubuna yerleşmesinde kimyasal özellik benzerliği dikkate alınmamıştır. C) Helyumun yerleşiminde son katmanındaki

18.
A) HOT
TA grubuna yerleşmesinde kimyasal özellik benzerliği dikkate alınmamıştır.
C) Helyumun yerleşiminde son katmanındaki elektron sayısı dikkate alınmıştır.
BY 2. periyottaki tüm elementlerin son katmanlarındaki elektron sayıları farklıdır.
DY Grup

18. A) HOT TA grubuna yerleşmesinde kimyasal özellik benzerliği dikkate alınmamıştır. C) Helyumun yerleşiminde son katmanındaki elektron sayısı dikkate alınmıştır. BY 2. periyottaki tüm elementlerin son katmanlarındaki elektron sayıları farklıdır. DY Grup numarası aynı olan elementlerin katman sayıları farklıdır. Sodyum Klor Kükürt Birbiri içinde karıştırılıyor. Mıknatıs Demir tozu Murden hangisi söylenemez? Sodyum Klorür Kükürt tozu + Demir tozu 20 Ga 21 Ge As Se Br Bir araştırmacı deney tüpü içine belli oranlarda koy- duğu klor gazı ile sodyum katısını karıştırdığında ye- mek tuzu elde ediyor. Aynı araştırmacı başka bir deney tüpü içine belli oranlarda koyduğu kükürt ile demir tozu karışımını Isıttığında demir tozlarının artık mıknatıs tarafından çekilmediği katı bir madde elde ediyor. Kr Mıknatısa yapışan demir tozu yok Araştırmacının yaptığı deneylerde maddelerdeki değişimle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) Her iki tepkimede de maddelerin molekül sayıları korunmuştur. B Her iki kapta da atomlar arasında yeni bağlar oluşmuştur. Her iki tepkimede de kaplardaki toplam atom sayısı değişir. Dy Bileşik oluşumu için her zaman kimyasal tepkime gerekmez. Diğer sayfaya geçiniz.