Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

19. Su ve benzeri sıvıları koymaya yarayan emzikli kulplu kaplara "ibrik" denir. lb- rikler, düz tabanlı, dipten başlayarak geni

19. Su ve benzeri sıvıları koymaya yarayan emzikli kulplu kaplara "ibrik" denir. lb-
rikler, düz tabanlı, dipten başlayarak genişleyen yuvarlak gövdeli, dar ve uzun
boyunlu kaplardır.
X
u
Kulp +
M ibriği
Kibriği
Libriği
Buna göre şekildeki K, L ve M ibrikl

19. Su ve benzeri sıvıları koymaya yarayan emzikli kulplu kaplara "ibrik" denir. lb- rikler, düz tabanlı, dipten başlayarak genişleyen yuvarlak gövdeli, dar ve uzun boyunlu kaplardır. X u Kulp + M ibriği Kibriği Libriği Buna göre şekildeki K, L ve M ibrikleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? Emzik Boyun Karın Albrik, bir çeşit bileşik kap olduğu için ibriğin boyun ve emzik kısmındaki su seviyesi aynı olur. B) brikler, emziklerinden taşıncaya kadar su ile doldurulursa tabanlarında oluşan sıvı basınçlarının sıralaması L>K>M şeklinde olur. brikler, emziklerinden taşıncaya kadar sırasıyla X, Y ve Z sıvılar ile doldurulduğunda tabanlarında oluşan sivi basınç ları eşit ise; sıvıların yoğunluk sıralaması Y>Z> X şeklinde olur. D) Dolu ibriklerin, tabandaki sıvı basınçlarının eşit olması için boşaltılacak su miktarları K> M şeklindedir.