Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

1913 tarihinde gerçekleşen Bâb-ı Âli Baskını, Talat Paşa'nın, Enver Paşa'nın, Ömer Naci'nin ve diğer İtti- hatçıların kendi cemi

1913 tarihinde gerçekleşen Bâb-ı Âli Baskını, Talat
Paşa'nın, Enver Paşa'nın, Ömer Naci'nin ve diğer İtti-
hatçıların kendi cemiyetlerini iktidara getirmek istedikleri
için yapılmış ve Kâmil Paşa Hükûmeti devrilmiştir. Sultan
V. Mehmet Reşad, İttihatçıları

1913 tarihinde gerçekleşen Bâb-ı Âli Baskını, Talat Paşa'nın, Enver Paşa'nın, Ömer Naci'nin ve diğer İtti- hatçıların kendi cemiyetlerini iktidara getirmek istedikleri için yapılmış ve Kâmil Paşa Hükûmeti devrilmiştir. Sultan V. Mehmet Reşad, İttihatçıların teklif ettiği Mahmud Şevket Paşa'yı sadrazam tayin etmiştir. İttihat Terakki Cemiyeti, Kâmil Paşa hükümetinin Edirne ve Adalar'ı düşmana bırak- maya karar verdiğini iddia etmiş ve bu şekilde hükûmetin millî bir harekât sonunda devrildiğini göstermek istemiştir. Buna göre Bâb- Âli Baskını ile ilgili aşağıdakilerden hangisi soylenemez? A) Bir hükûmet darbesi niteliğine sahiptir. B) Demokratik uygulamaların başladığının göstergesidir. C) İttihatçılar, baskını meşru kılmak istemişlerdir. D) Mevcut yönetimde değişiklik yaşanmasına neden ol- muştur. E) Padişah, İttihatçıların talebine göre hareket etmiştir. 7.