Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

2. 34 (1) Genellikle "gölge oyunu" olarak nitelendirilen Karagöz, çıra, mum, lamba gibi bir aydınlatma kaynağı ile yarı saydam b

2.
34
(1) Genellikle "gölge oyunu" olarak nitelendirilen
Karagöz, çıra, mum, lamba gibi bir aydınlatma
kaynağı ile yarı saydam bir perdeden yararlanı-
larak oynanır. (II) Karagöz ile Hacivat'ın başın-
dan geçen olayların anlatıldığı oyunda Çelebi,
Bebe Ruh

2. 34 (1) Genellikle "gölge oyunu" olarak nitelendirilen Karagöz, çıra, mum, lamba gibi bir aydınlatma kaynağı ile yarı saydam bir perdeden yararlanı- larak oynanır. (II) Karagöz ile Hacivat'ın başın- dan geçen olayların anlatıldığı oyunda Çelebi, Bebe Ruhi, Tuzsuz Déli Bekir gibi yardımcı tipler de vardır. (III) Karagöz oyunu; giriş, muhâvere, fasıl ve bitiş olarak adlandırılan dört bölümden meydana gelir. (IV) Karagöz şakacı, nüktedan, meraklı ve patavatsız bir tipi canlandırırken Ha- civat medrese kültürüyle yetişmiş eğitimli bir tip- tir. (V) Toplumun aksayan yönlerinin eleştirildiği oyunda Karagöz mendil, baston, sandalye gibi aksesuarları kullanırken Hacivat bu aksesuarları kullanmaz. L AM R I öshv D dir. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerin han- gisinde bir bilgi yanlış vardır? 1 B) II ;) MT 4. E) V (2019-AYT)