Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

2. Açık hava basıncının etkilerini gözlemleyebilmek için aşağıda aşamaları ve açıklamaları verilen deney yapılıyor. 2. Aşama 3.

2. Açık hava basıncının etkilerini gözlemleyebilmek için aşağıda aşamaları ve açıklamaları verilen deney yapılıyor.
2. Aşama
3. Aşama
1. Aşama
Delik
Kapak
Delik
Su
Sert ve şeffaf plastik şişenin orta kısmına ve
kapağına küçük birer delik açılıyor. Şişeye
d

2. Açık hava basıncının etkilerini gözlemleyebilmek için aşağıda aşamaları ve açıklamaları verilen deney yapılıyor. 2. Aşama 3. Aşama 1. Aşama Delik Kapak Delik Su Sert ve şeffaf plastik şişenin orta kısmına ve kapağına küçük birer delik açılıyor. Şişeye delik hizasına gelmeyecek şekilde bir miktar su dolduruluyor. 8. Sinif BDS-3 Şişe ters çevrildiğinde kapaktaki delikten suyun azar azar döküldüğü gözlemleniyor. Buna göre deney ile ilgili olarak yapılan aşağıdaki yorumlardan hangisi doğrudur? A) 2. aşamada şişe ters çevrildiğinde şişenin toplam iç basıncı ile dış basıncı eşit olmadığı için şişeden su akışı gözlemlenmiştir. Şişenin orta kısmındaki delik kapatıldığında kapaktaki delikten su akışının azaldığı gözlemleniyor. B) 2. aşamada delikten su akışının gerçekleşme nedeni sadece şişe içindeki havanın oluşturduğu basınçtır. C) 1. aşamada açılan delikler sayesinde şişenin toplam iç basıncı ile dış basıncı eşitlenmiştir. D) 3. aşamada delik kapatıldığında açık hava basıncı azaldığı için su akışı azalmıştır. 9 Diğer sayfaya geçiniz.