Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

2. Büyük Selçuklu Devleti ile Gazneliler arasında yaşa- nan 1040 yılındaki Dandanakan Savaşı Selçukluların galibiyeti ile sonuçl

2. Büyük Selçuklu Devleti ile Gazneliler arasında yaşa-
nan 1040 yılındaki Dandanakan Savaşı Selçukluların
galibiyeti ile sonuçlanmış, bu zafer Anadolu'ya yapılan
Türk akınlarını daha sistemli hale getirmiştir. 1048 Pa-
sinler Savaşı ile bölgedeki Bizans v

2. Büyük Selçuklu Devleti ile Gazneliler arasında yaşa- nan 1040 yılındaki Dandanakan Savaşı Selçukluların galibiyeti ile sonuçlanmış, bu zafer Anadolu'ya yapılan Türk akınlarını daha sistemli hale getirmiştir. 1048 Pa- sinler Savaşı ile bölgedeki Bizans ve Gürcülerin diren- cini kıran Selçuklular, Malazgirt Savaşı ile Anadolu'ya yerleşmeye başlamışlardır. Buna göre, aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşı- lamaz? A) Anadolu'nun Türkleşmesi bir süreç içerisinde ger- çekleşmiştir. B) Büyük Selçuklu Devleti Türklere yeni yurt arayı- şında başarılı olmuştur. var C) Malazgirt Savaşı Anadolu'daki demografik yapıyı değiştirmiştir. D) Anadolu'daki Hristiyan güçler kontrol altına alın- mıştır. E) Türk akınları bölgedeki ticari yaşamı olumsuz etki- lemiştir.