Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

2. Emre Öğretmen, öğrencilerine Osmanlı ülkesinde cami, ima- rethane, medrese, şifahane, hamam ve kervansaray gibi dinî ve sosyo

2.
Emre Öğretmen, öğrencilerine Osmanlı ülkesinde cami, ima-
rethane, medrese, şifahane, hamam ve kervansaray gibi dinî
ve sosyoekonomik tesislerin vakıflar yoluyla inşa edildiğini
ayrıca bu eserlerin yapılmasında sürekli kolaylıklar sağlayan
Osmanlı Devle

2. Emre Öğretmen, öğrencilerine Osmanlı ülkesinde cami, ima- rethane, medrese, şifahane, hamam ve kervansaray gibi dinî ve sosyoekonomik tesislerin vakıflar yoluyla inşa edildiğini ayrıca bu eserlerin yapılmasında sürekli kolaylıklar sağlayan Osmanlı Devleti'nin, hayırseverleri teşvik edici bir rol üstlen- diğini belirtmiştir. Öğretmenin bu ifadesinden aşağıdakilerin hangisi çıka- rilamaz? A) Vakıf sisteminin temeli inanç unsuruna dayanmıştır. B) Şahısların vakıf olarak yaptırdığı eser ve tesisler sayesin- de toplumun ihtiyaçları karşılanmıştır. C) Devlet, toplum ve fert ilişkisinin olumlu yönde gelişmesin- de vakıflar önemli rol oynamıştır. D) Vakıfların hizmet anlayışında evrensel bir yaklaşım söz konusu olmamıştır. E) Osmani hazinesinin yükü vakıflar yoluyla azalmıştır. TYT012223 12 4.