Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

2. • I. Dünya Savaşı yaşanırken İngiltere, İzmir ve çev- resinin İtalya'ya verileceğini açıklamış ancak savaş sonrası toplanan P

2.
• I. Dünya Savaşı yaşanırken İngiltere, İzmir ve çev-
resinin İtalya'ya verileceğini açıklamış ancak savaş
sonrası toplanan Paris Barış Konferansı'nda İngiltere
bu yerleri Yunanistan'a vermiştir.
●
Yunanlıların İzmir'i işgalinden sonra hazırlanan Amiral

2. • I. Dünya Savaşı yaşanırken İngiltere, İzmir ve çev- resinin İtalya'ya verileceğini açıklamış ancak savaş sonrası toplanan Paris Barış Konferansı'nda İngiltere bu yerleri Yunanistan'a vermiştir. ● Yunanlıların İzmir'i işgalinden sonra hazırlanan Amiral Bristol Raporu, Türk halkının direnişinin haklılığını dünya kamuoyuna açıklayan önemli bir belgedir. Ancak bu raporu Fransa ve İngiltere dikkate alma- mıştır. Mustafa Kemal ise bu raporu, Milli Mücadeleyi destekleyen bir araç olarak kullanmıştır. Bu bilgilere göre, aşağıdaki yargılardan hangilerine ulaşılamaz? A) Yunanlılar Avrupa devletleri tarafından desteklen- miştir. B) İtalya, Osmanlı topraklarını işgal etmekten vazgeç- miştir. Citilaf Devletleri arasında görüş ayrılıkları yaşanmış- tır. P) Avrupalı devletler Anadolu'nun işgaline göz yum- muşlardır. E) Amiral Bristol Raporu Kurtuluş Savaşı'nın dayanak belgelerinden biri hâline gelmiştir.