Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

2. "Osmanlı Devleti'nde timar erbabının her biri zeamet ve timarları olan sancaklarda oturup bayraklarının altında bulunurlardı.

2.
"Osmanlı Devleti'nde timar erbabının her biri zeamet ve
timarları olan sancaklarda oturup bayraklarının altında
bulunurlardı. Başka yerde olmaları imkânsız ve yasaktı.
Böyle olmasının sebebi şudur ki: Her sancağın sipahisi
her zaman orada mevcut bulunup

2. "Osmanlı Devleti'nde timar erbabının her biri zeamet ve timarları olan sancaklarda oturup bayraklarının altında bulunurlardı. Başka yerde olmaları imkânsız ve yasaktı. Böyle olmasının sebebi şudur ki: Her sancağın sipahisi her zaman orada mevcut bulunup bir köşede düşman peyda olsa hepsi üç günde hazır ve amade olur; her ne tarafa gitmek icap etse o tarafa koşup teşekküre değer hizmetler var ederlerdi." XVII. yüzyılın önemli devlet adamlarından biri olan Koçi Bey'in verdiği bu bilgiler dikkate alındığında Ti- marli Sipahilerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söyle- nebilir? A Merkez teşkilatı dışındaki sancaklarda bulunmaları yasaktır. B) Bulundukları bölgenin güvenliğini sağlamakla yüküm- lüdürler. C) Taşrada askerî yetkileri yanında idari yetkilere de sa- hiplerdir. D Devletten üç ayda bir maaş alırlar ve başka bir işle uğraşmaları yasaktır. EX Osmanlı ordusuna savaşlarda piyade birlikleri olarak katkı sağlarlar.