Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

21. Bilimsel veya felsefi bilginin amacı veya ideali her za- man ve her yerde olanı, genel ve değişmez olanı, ge- nel-geçer olanı bilmektir. Yine doğru bilginin en mü- kemmel örneği olan bilimsel bilg

21. Bilimsel veya felsefi bilginin amacı veya ideali her za-
man ve her yerde olanı, genel ve değişmez olanı, ge-
nel-geçer olanı bilmektir. Yine doğru bilginin en mü-
kemmel örneği olan bilimsel bilgiler, özellikle doğa bi-
limlerinin önermeleri, bilindiğ

21. Bilimsel veya felsefi bilginin amacı veya ideali her za- man ve her yerde olanı, genel ve değişmez olanı, ge- nel-geçer olanı bilmektir. Yine doğru bilginin en mü- kemmel örneği olan bilimsel bilgiler, özellikle doğa bi- limlerinin önermeleri, bilindiği gibi her zaman ve her yerde geçerli olanı ifade eden yasalar şeklinde formü- le edilirler. Galile'nin serbest düşme yasası şu önüm- de bulunan özel taşın, şu anda 1/2 gt2 yasasına göre oluştuğunu söylememektedir. Onun iddiası boşlukta bütün cisimlerin her zaman sözü edilen yasaya göre düştükleridir. Bu parçada bilim ve felsefe ile ilgili olarak aşağı- dakilerden hangisi vurgulanmaktadır. Son A) Aralarında karşılıklı etkileşim olduğu B) Konuları benzer olduğu için benzer sonuca ulaş- tıkları C) Genel bilgilere ulaşma amacı güttükleri D) Varlığı nesnel olarak açıkladıkları E) Evrensel konuları ele aldıkları Diğer sayfaya geçiniz.