Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

24 Hoda, kenar uzunlukları eşit farklı maddelerden yapılmış cisimlerle aşağıdaki etkinlikleri yapıyor. M K N L M ZMY 25 K L M K

24
Hoda, kenar uzunlukları eşit farklı maddelerden yapılmış cisimlerle aşağıdaki etkinlikleri yapıyor.
M
K
N
L
M
ZMY
25
K
L
M
K
Küplerin başlangıç
durumu
M
K
K
50 cm
N
L
M
1. Etkinlik: N kübünü
L küpünün üzerine
koyuyor.
K
Küplerin kütleleri arasında K>L>N

24 Hoda, kenar uzunlukları eşit farklı maddelerden yapılmış cisimlerle aşağıdaki etkinlikleri yapıyor. M K N L M ZMY 25 K L M K Küplerin başlangıç durumu M K K 50 cm N L M 1. Etkinlik: N kübünü L küpünün üzerine koyuyor. K Küplerin kütleleri arasında K>L>N>M ilişkisi olduğuna göre; 1. 2. etkinlikte fiziksel anlamda yaptığı iş, 3. etkinlikte yaptığı işten büyüktür. 11. 2. etkinlikte fiziksel anlamda yaptığı iş. 1. etkinlikte yaptığı işten küçüktür. III. Kütlenin fiziksel anlamda yapılan ise etkisini göstermek için, 1. ve 3. etkinlik seçilebilir. yorumlarından hangileri doğrudur? A) Yalnız I. B) Il ve III. D) 1, II ve III. 100 cm- 2. Etkinlik: M vo K küp- lerinin ikisini birlikte N küpünün üzerine koyuyor. Kani ve Yağmur hazırladıkları deney düzenekleri ile hipotezlerini test edeceklerdir. C) I ve III. Kani, yerde bulunan topu önce sandalyenin üzerine, daha sonra da sehpanın üzerine koyuyor. 10 N 20 metre M K 5 N C) II ve III. 3. Etkinlik: M kübünü K kübünün üzerine K N 10 metre M koyuyor. Yağmur, yerde bulunan topa önce 10 N sonra da 5 N'luk kuvvet uyguluyor ve top belirtilen yolları ala rak duruyor. Deney düzenekleri incelendiğinde Kani ve Yağmur'un test ettikleri hipotezler ile ilgili; I. Kani, "Fiziksel anlamda yapılan iş arttıkça, cisme kazandırılan potansiyel enerji de artar." hipotezini te edebilir. II. Kani ve Yağmur, "Fiziksel anlamda yapılan iş ne kadar fazlaysa, cisim o kadar fazla enerjiye sahip olu hipotezini test edebilirler. III. Yağmur, "Bir cisme kazandırılan kinetik enerji, cisim üzerinde yapılan fiziksel anlamdaki iş ile doğru orar lidir. hipotezini test edebilir. ifadelerinden hangileri doğrudur? B) I ve III. D) I, II ve Ill.