Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

28 ve 29. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. büyülenmiş ruhlarla dolu tılsımlı bir oda" gibi İyi bir denemeci olan Em

28 ve 29. soruları aşağıdaki parçaya göre
cevaplayınız.
büyülenmiş ruhlarla dolu tılsımlı bir oda" gibi
İyi bir denemeci olan Emerson, "kütüphanenin,
1
olduğunu söylemişti. Borges, bu cümleyi, "Bu
ruhlar, biz çağırdığımız zaman uyanırlar. Kapalı
duran bir

28 ve 29. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. büyülenmiş ruhlarla dolu tılsımlı bir oda" gibi İyi bir denemeci olan Emerson, "kütüphanenin, 1 olduğunu söylemişti. Borges, bu cümleyi, "Bu ruhlar, biz çağırdığımız zaman uyanırlar. Kapalı duran bir kitap yalnızca bir cilttir, başka şeyler gibi bir şeydir. Ama kitabı açmayagörün, kendini ellerinize bırakıverir, estetik bir olay gerçekleşir." 11 19 sözüyle tamamlar. "İyi bir okur" olmaya niyet etmiş birinin, galiba önce, kitapları eline ||| IV alınca "estetik bir olay"ın gerçekleştiğine inanması gerekiyor. Peki, bu nasıl gerçekleşecek? Okumaya yeni başlayan birine kitabı eline aldığında "estetik bir olay"la karşı V karşıya olduğunu nasıl anlatacağız? 28. Bu parça için aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Okurun farkındalığıyla ilgili bir çabadan söz edilebilir. B) Öne sürülen düşünce alıntılarla desteklenmeye çalışılmıştır. Okurun dikkati, soru cümleleriyle konuya çekilmek istenmiştir. Benzetmeden yararlanılmıştır. Örneklendirmeye yer verilmiştir.