Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

29. (1) İşitme engelli bir annenin çocuğu olan Alexander Graham Bell'in eşi de doğuştan işitme engelliydi. (II) İngiliz asıllı A

29. (1) İşitme engelli bir annenin çocuğu olan Alexander Graham
Bell'in eşi de doğuştan işitme engelliydi. (II) İngiliz asıllı Ameri-
kalı fizikçi Bell, erken yaşlarından itibaren ses konusunda çalış-
ti. (III) İşitme engelliler için "görülebilir konuşma"

29. (1) İşitme engelli bir annenin çocuğu olan Alexander Graham Bell'in eşi de doğuştan işitme engelliydi. (II) İngiliz asıllı Ameri- kalı fizikçi Bell, erken yaşlarından itibaren ses konusunda çalış- ti. (III) İşitme engelliler için "görülebilir konuşma" tekniğini ge- liştirdiği gibi onların hayatlarını kolaylaştıracak farklı çalışmalar da yaptı. (IV) Ses ve sesin iletilmesi ile ilgili geniş bir bilgi biriki- mi olan Bell'in en büyük hedefi, işitme engellilerin duyabilme- stysli. (V) Bell'in telefonu icat etmesi, bir tel yardımıyla haberleş- meyi sağlayan başka bir yöntem olan telgrafın geliştirilmesi ile ilgili çalışmalara dayanır. Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağı- daklerden hangisi söylenemez? A) 1. cümle, biçimce olumlu bir isim cümlesidir. B) II. cümle, üç ögeli basit yapılı bir cümledir. C) III. cümle, birleşik yapılı bir fiil cümlesidir. D) IV. cumle, iki ögeli bir isip cümlesidir. E) V. cümle, öznesi yan cümle olan kurallı bir cümledir.