Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

3. Arzu, ilk yardım dersinde soluk borusuna cisim kaçan birine yapılacak tıbbi müdahale konusunu öğrenmektedir. Heimlich (Haymli

3. Arzu, ilk yardım dersinde soluk borusuna cisim kaçan birine yapılacak tıbbi müdahale konusunu öğrenmektedir.
Heimlich (Haymlik) Manevrası
Hızlı yeme alışkanlığı ve yemek yerken konuş-
mak yüzünden soluk borusuna yemek kaçma-
si sık yaşanan sorunlar aras

3. Arzu, ilk yardım dersinde soluk borusuna cisim kaçan birine yapılacak tıbbi müdahale konusunu öğrenmektedir. Heimlich (Haymlik) Manevrası Hızlı yeme alışkanlığı ve yemek yerken konuş- mak yüzünden soluk borusuna yemek kaçma- si sık yaşanan sorunlar arasında yer alıyor. Heimlich manevrası, soluk borusuna kaçan yemeği ya da başka bir yabancı cismi çıkarmak için uygulanan tibbi bir müdahaledir. Böyle bir durumda olan hasta ilk önce öksürtülmelidir, öksürme işe yaramazsa müdahalede bulunu- lacak olan kişinin arkasına geçilmeli, boğazın- da bulunan cismin daha rahat çıkmasını sağ- lamak için kişinin hafif bir şekilde öne eğilmesi sağlanmalı, yumruk şeklinde sıkılmış olan eller ile üst karın bölgesine bir basınç uygulanmalıdır. Boğazınıza bir şey kaçtığında yanınızda kimse yoksa bir sandalye, masa veya tezgâh gibi sert bir yüzey bulup yumruğunuzu, diyaframınız ve sert cisim arasına yerleştirip kendinizi hızlıca itin. Bu sayede diyaframa çok büyük bir baskı yapabilirsiniz ve sert cismi çıkarabilirsiniz. Arzu sadece bu bilgi ve görsellerden yola çıkarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşamaz? A) Yemek yerken konuşursak yiyecekler yemek borusu yerine soluk borusuna gidebilir. B) Heimlich manevrası kendi kendimize de uygulanabilir. C) Heimlich manevrası her yaş grubuna yazıda anlatıldığı gibi uygulanır. D) Soluk borusuna kaçan cismin çıkarılması için diyafram üzerinde yüksek bir baskı yaratılmalıdır.