Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

37 ve 38. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. Yaşadığı yerin en zengin insanı olan bir baba kü- çük oğlunu insanların

37 ve 38. soruları aşağıdaki
parçaya göre cevaplayınız.
Yaşadığı yerin en zengin insanı olan bir baba kü-
çük oğlunu insanların ekonomik açıdan ne kadar
zor durumda olabileceğini göstermek için bir köye
götürür. Yolculuktan dönerlerken baba oğluna bazı
ins

37 ve 38. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız. Yaşadığı yerin en zengin insanı olan bir baba kü- çük oğlunu insanların ekonomik açıdan ne kadar zor durumda olabileceğini göstermek için bir köye götürür. Yolculuktan dönerlerken baba oğluna bazı insanların ne kadar zor durumda olduğunu anlayıp anlayamadığını sorar. Bu sorunun üzerine çocuk, "Bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört... Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havu- zumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyor." diye cevap verir. Sonra da "Ne kadar fakir olduğumuzu bana göster- diğin için teşekkür ederim baba!" der. 37. Bu parçada asıl anlatılmak istenen aşağıdaki- lerden hangisidir? A) Zengin olma arzusundan uzaklaşıldığı zaman zengin bir dünya kurulur. B) Çok az şeye sahip olan insan değil, asıl çok şeyin özlemini çeken insan fakirdir. C) Başkalarını zenginleştirmedikçe hiçbir insan zenginleşemez. D) Hayat akarken zenginlik de fakirlik de insanla- rin hayata bakış açısında yatar. E) Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka hiç- bir şeyi olmayandır. 39 40.