Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

4. Ali evden okula giderken kolunun üzerine düşmüş ve çok ağrı hissettiği için eve geri dönmek zorunda kalmıştır. Annesi Ali'nin

4.
Ali evden okula giderken kolunun üzerine düşmüş ve çok ağrı hissettiği için eve geri dönmek zorunda kalmıştır.
Annesi Ali'nin parmaklarını oynatamadığını görünce Ali'yi en yakın hastaneye götürmüştür. Doktor Ali'nin kolu-
nun röntgen filmini çekip incel

4. Ali evden okula giderken kolunun üzerine düşmüş ve çok ağrı hissettiği için eve geri dönmek zorunda kalmıştır. Annesi Ali'nin parmaklarını oynatamadığını görünce Ali'yi en yakın hastaneye götürmüştür. Doktor Ali'nin kolu- nun röntgen filmini çekip inceledikten sonra Ali'ye kolunda bir kırık olduğunu ve kolunun alçıya alınması gerekti- ğini belirtmiştir. Annesine ise Ali'nin bu dönemde süt ve süt ürünlerini daha çok tüketmesi gerektiğini söylemiştir. Ali'nin yaşadığı bu olay ile ilgili aşağıdaki çıkarımlardan hangisi yapılamaz? A) Kemikler zamanla kendini onarabilir. B) Ali'nin kemiğinin kırılmasının sebebi, yetersiz ve dengesiz beslenmesidir. C) Ali'nin kolundaki kırık Ali'nin parmak hareketlerini sınırlamıştır. D) Kemiklerin gelişimi için kalsiyum ve mineral içeren besinler tüketilmelidir.