Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

4. Kütüphane, bilindiği gibi, "kitaplar evi" demektir. Orası için sağlanan kitaplar, gerekli işlemleri yapılıp kütüphane içindek

4.
Kütüphane, bilindiği gibi, "kitaplar evi" demektir. Orası için
sağlanan kitaplar, gerekli işlemleri yapılıp kütüphane
içindeki yerleri belirlendikten sonra raflara konularak
okumak veya incelemek isteyenlerin ilgisine sunulur.
Kütüphane kavramı, günümüz

4. Kütüphane, bilindiği gibi, "kitaplar evi" demektir. Orası için sağlanan kitaplar, gerekli işlemleri yapılıp kütüphane içindeki yerleri belirlendikten sonra raflara konularak okumak veya incelemek isteyenlerin ilgisine sunulur. Kütüphane kavramı, günümüzün teknolojik gelişmelerinin sonucu olarak çok gelişip genişlemiştir. Bunun sonucu olarak onlar yalnız kitapların değil bilgi, düşünce, duygu ve sanat verimlerini kaydeden bütün gereçlerin "evi" olma konumuna girmişlerdir. Başka bir deyişle kütüphane terimi çok değişik anlamlar kazanmış; çok değişik türdeki gereçlere kaydedilen bilgi, düşünce, duygu ve sanat verimleri onun toplum hizmetine sunduğu ögeler olmuştur. Bu parçaya göre aşağıdakilerden hangisine kesinlikle ulaşılır? A) Kütüphanedeki kitapların yanı sıra araç ve gereçlerin kayıtlı olduğu bir sistem vardır. B) Kütüphanelerde teknolojik gelişmelerin takip edilebildiği metinler bulunmaktadır. C) Kütüphane kavramının içerdiği anlam, zamanla çeşitlilik kazanmıştır. D) Toplum hizmeti amacıyla kütüphaneye kazandırılan kitaplarım değeri çok daha fazladır. E) Bilgi ve düşünce kitapları ile duygu ve sanat kitapları kütüphanenin farklı raflarında yer alır.