Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

4. MOMENTUM ALFA Mustafa Kemal ve İstanbul Hükûmeti temsilcisi Salih Paşa arasında 20-22 Ekim 1919'da Amasya Görüşme- leri'nde a

4.
MOMENTUM ALFA
Mustafa Kemal ve İstanbul Hükûmeti temsilcisi Salih
Paşa arasında 20-22 Ekim 1919'da Amasya Görüşme-
leri'nde alınan; ✓
• Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, İstanbul
Hükûmetince tanınacaktır.
●
İtilaf Devletleri'yle yapılacak barı

4. MOMENTUM ALFA Mustafa Kemal ve İstanbul Hükûmeti temsilcisi Salih Paşa arasında 20-22 Ekim 1919'da Amasya Görüşme- leri'nde alınan; ✓ • Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, İstanbul Hükûmetince tanınacaktır. ● İtilaf Devletleri'yle yapılacak barış görüşmelerine Tem- sil Heyeti'nin de uygun gördüğü temsilciler gönderile- cektir. • Osmanlı Mebusan Meclisinin güvenlik bakımından is- tanbul'da toplanması uygun olmadığından Anadolu'nun güvenli bir yerinde toplanmalıdır. kararlarına bakılarak aşağıdaki yargılardan hangisi söylenemez? A) İstanbul Hükûmetinin ulusal çıkarlara aykırı bir antlaşma yapmasının önüne geçilmeye çalışıldığı B) İstanbul Hükûmeti tarafından Milli Mücadele Hareketi'nin resmen ve hukuken tanındığı C) Anayasal monarşi sisteminin devamlılığına çalışıldığı D) Yasama gücünün işgal güçlerinin etkisine girmekten kur- tarılmaya çalışıldığı E) Millî Mücadele Hareketi'ne halkın inancının artmasına zemin hazırlandığı 5.