Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

5. Kazan Bey'in penceresi altın otağlarını biz yıkmışız. Tavla tavla koç atlarına biz binmişiz. Katar katar kızıl devesini biz y

5.
Kazan Bey'in penceresi altın otağlarını biz yıkmışız. Tavla tavla
koç atlarına biz binmişiz. Katar katar kızıl devesini biz yedekte
çekmişiz. İhtiyarcık anasını biz getirmişiz. Ağır hazine, bol ak-
çasını biz yağmalamışız. Kaza benzer kızı, gelini biz e

5. Kazan Bey'in penceresi altın otağlarını biz yıkmışız. Tavla tavla koç atlarına biz binmişiz. Katar katar kızıl devesini biz yedekte çekmişiz. İhtiyarcık anasını biz getirmişiz. Ağır hazine, bol ak- çasını biz yağmalamışız. Kaza benzer kızı, gelini biz esir etmi- şiz.Kırk yiğidi ile Kazan'ın oğlunu biz getirmişiz. Kırk ince belli kız ile Kazan'ın helallisini biz getirmişiz. Bre çoban, uzağından yakınından beri gel, baş indirip bağır, bas, biz kâfire selam ver, öldürmeyelim. Şökli Melik'e seni iletelim, sana beylik at verelim. Çoban der: Lakırdı söyleme bre itim kâfir İtim ile bir yalakta bulaşığımı içen azgın kâfir Altındaki alaca atini ne översin Alaca başlı keçim kadar gelmez bana Başındaki tulganı ne översin bre kâfir Bu parçadan hareketle Dede Korkut Hikâyeleri için aşağıda- kilerden hangisi söylenemez? A Nazım-nesir karışıktır. B) Yalın bir dili vardır. COlağanüstülüklere sıkça yer verilir. D) Olay merkezli hikâyelerdir. E) Gerçek yaşamdan kesitler sunulmuştur.