Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

6. Saltanatının ilk yıllarında Bizans, Mora ve Karamanoğulları üzerine baskı kurmak yerine silik bir politika izleyen II. Mehmet

6. Saltanatının ilk yıllarında Bizans, Mora ve Karamanoğulları
üzerine baskı kurmak yerine silik bir politika izleyen II. Mehmet,
Bizans'ı yıktıktan sonra Mora despotluklarını ortadan kaldırmış
ve Karamanoğulları üzerinde güçlü bir hakimiyet kurmuştur.
Ayr

6. Saltanatının ilk yıllarında Bizans, Mora ve Karamanoğulları üzerine baskı kurmak yerine silik bir politika izleyen II. Mehmet, Bizans'ı yıktıktan sonra Mora despotluklarını ortadan kaldırmış ve Karamanoğulları üzerinde güçlü bir hakimiyet kurmuştur. Ayrıca Çandarlı Halil Paşa'yı ortadan kaldırarak devşirme kökenli yöneticilere yüksek rütbeler verme yolunu seçmiştir. Fatih'in bu politikası ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? A) Bizans'ın yıkılmasını öncelikli hedef göstererek, diğerleriyle böyle bir süreçte çatışma iklimi yaşamak istememiştir. Türk kökenli yöneticileri merkezi otoritenin kurulmasında sakıncalı görmüştür. C) Anadolu siyasal birliğini sağlama yolunda adımlar atmıştır. D) Istanbul'un fethi Fatih'in asıl planlarını uygulama noktasında milat kabul edilmiştir. E) Devşirme kökenlilerin üst makamlara getirilmesi ile egemenlik anlayışında değişikliğe gidilmiştir.