Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

6. Şile Feneri, Kırım Harbi'nde Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na girecek gemilerin yollarını bulabilmesi için yapılmış fenerlerd

6. Şile Feneri, Kırım Harbi'nde Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na
girecek gemilerin yollarını bulabilmesi için yapılmış fenerlerden
biriydi. Sultan Abdülaziz tarafından 1858-1859 yılları arasında
inşa edilen fenerin taş kısmını Türk mimarlar tasarlarken, me

6. Şile Feneri, Kırım Harbi'nde Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na girecek gemilerin yollarını bulabilmesi için yapılmış fenerlerden biriydi. Sultan Abdülaziz tarafından 1858-1859 yılları arasında inşa edilen fenerin taş kısmını Türk mimarlar tasarlarken, metal aksamı ve mercek kristal sistemi ise Paris'ten getirilmişti. Şu an 150 yılı deviren ve ülkemizin en büyük feneri olan kule, dünyanın ise en büyük 2. feneri olarak biliniyor. Işığı 56 kilometre uzaktan da görülebilen bina, farklı yapısı ve olağanüstü görüntüsüyle ge- celeri Şile'nin siluetini yansıtıyor. TILDH Deniz fenerinin içindeki merceğe paralel olarak gönderilen ışığın, mercekten geçtikten sonra etrafa yayılması şekildeki gibidir. Buna göre deniz feneri içindeki mercek çeşidi hangisidir? Nedenini yazınız.