Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

7 1. kaçıncı olduğunu anında öğren DX 1957 yılında Sputnik-1 aracının uzaya fırlatıldığı gün, aslında hayatımıza bir sorun daha

7
1.
kaçıncı olduğunu
anında öğren
DX
1957 yılında Sputnik-1 aracının uzaya fırlatıldığı gün, aslında hayatımıza
bir sorun daha girdi. Teknolojinin hızla gelişmesinin birçok faydası oldu-
ğu gibi, bazı zararları da mevcuttur. Günümüzde devletler ve şirketl

7 1. kaçıncı olduğunu anında öğren DX 1957 yılında Sputnik-1 aracının uzaya fırlatıldığı gün, aslında hayatımıza bir sorun daha girdi. Teknolojinin hızla gelişmesinin birçok faydası oldu- ğu gibi, bazı zararları da mevcuttur. Günümüzde devletler ve şirketler tarafından her geçen gün uzaya farklı araçlar gönderilmekte ve uzayın izlenmesi sağlanmaktadır. Ne var ki insanoğlu bu sebeple uzayı da kir- letmeye başlamış bulunmakta. Bu durum, gelecekteki 30 yıl içinde Dün- ya'yı daha da çok etkileyecek bir sorun hâline gelecektir. Yukarıdaki haberden yola çıkarak aşağıdaki yargılardan hangisine ula- şılamaz? A) Teknoloji geliştikçe uzay kirliliği azalmaktadır. B) Gelecekte uzay kirliliği Dünya'daki canlılara zarar verebilir. C) Uzay araçlarının uzayda atıklar bırakması bu kirliliğe örnektir. D) Uzay kirliliği son 50 yılda ortaya çıkan bir sorundur. Uzay Kirliliği FENOMEN ENOMEN FENOMEN 1940 1950 1960 Zaman Günümüz 2. Aşağıda geçmişte kullanılan Galileo teleskobu ile gelecekte kullanılması planlanan James Webb Uzay Teleskop- larına ait bazı bilgiler verilmiştir.