Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

7. LI BIL A Aşağıda güneş ışınlarının Dünya'ya yıl içinde dik geldiği noktaları gösteren şematik bir çizim ile K, Güneş ışınları

7.
LI BIL
A
Aşağıda güneş ışınlarının Dünya'ya yıl içinde dik geldiği noktaları gösteren şematik bir çizim ile K,
Güneş ışınlarının bir bölgeye geliş açısı ile cismin gölge boyu arasında ters orantı vardır.
L, M ve N şehirlerinin Dünya üzerindeki yerleri v

7. LI BIL A Aşağıda güneş ışınlarının Dünya'ya yıl içinde dik geldiği noktaları gösteren şematik bir çizim ile K, Güneş ışınlarının bir bölgeye geliş açısı ile cismin gölge boyu arasında ters orantı vardır. L, M ve N şehirlerinin Dünya üzerindeki yerleri verilmiştir. Kuzey Kutup Noktası Yengeç Dönencesi Ekvator-23 Eylül Oğlak Dönencesi Güneş ışınları dik açi ile düşmez Temmuz Ağustos Ekim Kasım 21 Haziran 21 Aralık Mayıs Nisan Ocak Şubat Güneş ışınları dik açı ile düşmez. Bir Kez 90° 21 Mart-Iki Kez 90° Bir Kez 90° Yengeç Dönencesi Ekvator Oğlak Dönencesi Güney Kutup Noktası Buna göre K, L, M ve N şehirlerinde düz bir zemine dik olarak yerleştirilen cisimlerin öğle vakti olu- şan gölgeleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi soylenemez ANK şehrindeki cismin gölge boyu hiçbir zaman sıfır olmaz. Lşehrindeki cismin gölge boyu 21 Mart - 21 Haziran tarihleri arasında azalır. X CM şehrindeki cismin gölge boyu 23 Eylül - 21 Aralık tarihleri arasında artar. DN şehrindeki cismin gölge boyu 21 Aralık - 21 Mart tarihleri arasında azalır.