Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

9. Ağaç gövdesi kesiti incelendiğinde bize ağacın yaşı ve yaşadığı senelerdeki hava durumu hakunda bilgi vere. Ag haikallar baha

9.
Ağaç gövdesi kesiti incelendiğinde bize ağacın yaşı ve yaşadığı senelerdeki hava durumu hakunda bilgi vere. Ag
haikallar baharda ve yaz mevsimi başlanında oluşan halkalar iken, koyu renki halkalar yaz sonunda ve sonbahar
da oluşan halkalardır. Ağaçlar,

9. Ağaç gövdesi kesiti incelendiğinde bize ağacın yaşı ve yaşadığı senelerdeki hava durumu hakunda bilgi vere. Ag haikallar baharda ve yaz mevsimi başlanında oluşan halkalar iken, koyu renki halkalar yaz sonunda ve sonbahar da oluşan halkalardır. Ağaçlar, yağmur ve sıcaklık gibi etkenlere karşı hassas oldukları için kendi çevrelerinde b iklim hakkında bilim insanlarına bilgi verebiliyorlar. Ağaç, halkaları, sıcak ve nemli yillarda daha geniş, soyuk ve inak y larda daha ince olurlar. Dünyada birçok bölgede hava durumu kayıtları 100-150 yillikken ağaçlar bize binlerce yıl önc iklim hakkında bilgi verebilmektedir. YAĞMURLU NEYSEM 62 CRILAN YANGONENDAN ALINAN HASAR BAPURIFAZ HEYSENİ BAŞL YAZ SONU Yukandaki bilgiler doğrultusunda aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılamaz? A) Ekvator bölgesinde yaşayan ağaçların gövde kesitinde koyu renkli halkaların daha fazla olması beklenic B) Sıcak ve nemli bir iklimde yaşayan bir ağacın gövde kesiti daha geniş olacaktır. Aacın yetiştiği bölgelerde kuraklık yaşanıp yaşanımadığı hakkında bilgi edinilebilir B) Iklim değişmeleri ağaçlanın gelişimini etkiler.