Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

A 3. Deneme Fen 9. 1996 yılında genetik mühendislerinin çalışmaları sonucunda klonlama gerçekleşti. Dolly, klonlama sonucu dünya

A 3. Deneme
Fen
9. 1996 yılında genetik mühendislerinin çalışmaları sonucunda klonlama gerçekleşti. Dolly, klonlama sonucu
dünyaya gelen ilk memeli canlıdır. Bu klonlama yöntemi aşağıda gösterilmiştir.
K koyunu
L koyunu
Koyunun Yumurta
yumurta
hücresinin
h

A 3. Deneme Fen 9. 1996 yılında genetik mühendislerinin çalışmaları sonucunda klonlama gerçekleşti. Dolly, klonlama sonucu dünyaya gelen ilk memeli canlıdır. Bu klonlama yöntemi aşağıda gösterilmiştir. K koyunu L koyunu Koyunun Yumurta yumurta hücresinin hücresi Koyunun vücut hücresi çekirdeği çıkarılır. Hücre çoğaltılarak embriyo oluşturulur. L koyununun vücut hücresinden alınan Çekirdeği çekirdek K koyununun çıkarılır. yumurta hücresine aktarılır. Taşıyıcı koyunun doğum yapması sonucu Dolly dünyaya gelir. Embriyo M koyununun rahmine yerleştirilir. Bu çalışma sonucunda klonlanan Dolly ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Eşeyli üreme sonucu oluşmuştur. B) Genetik yapısı K koyunu ile aynıdır. C) Kalıtsal özellikleri L koyunu ile aynıdır. D) Tüm özellikleri M koyunu ile aynıdır.