Hayalindeki netler. İhtiyacın olan her şey. Tek platform.

Soru çözüm, yayın seti, birebir rehberlik, canlı dersler ve daha fazlası Kunduz’da. Şimdi al, netlerini artırmaya başla.

Görüşme BaşlatPaketleri İncele
Soru:

A) Feodalizmin B) Kavimler Göçü'nün C) Yüzyıl Savaşlarının D) Şehir devletlerinin E) Reform Hareketlerinin 12. Aşağıdaki bilgile

A) Feodalizmin
B) Kavimler Göçü'nün
C) Yüzyıl Savaşlarının
D) Şehir devletlerinin
E) Reform Hareketlerinin
12. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Türk dili ve Türk tarihi üzerine araştırma yapan bilim
insanlarının elde ettikleri bilgilere göre Tür

A) Feodalizmin B) Kavimler Göçü'nün C) Yüzyıl Savaşlarının D) Şehir devletlerinin E) Reform Hareketlerinin 12. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Türk dili ve Türk tarihi üzerine araştırma yapan bilim insanlarının elde ettikleri bilgilere göre Türk adı ilk ola- rak Çin kaynaklarında geçmiştir. B) Karluklar, Maveraünnehir'i ele geçirmek isteyen Eme- vilere karşı mücadele ederek Türklerin Arap egemen- liğine girmesini önlemişlerdir. C) XIII. yüzyılın başlarından itibaren Moğolların hâkimiyeti- ne giren Uygurlar, Moğol Devleti üzerinde etkili olmuş- lardır. D) Kürşad ve arkadaşları Kök Türkleri esaretten kurtarmak için başlattıkları mücadelede başarılı olamamışlardır. E) Orta Asya'daki en eski kültür merkezi bugünkü Türk- menistan'ın başkenti Aşkabat yakınlarındaki Anav'dır.